Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

«Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ….»


Όταν μόνο η καταγεγραμμένη ανεργία ανέρχεται στο 23% και αυτή των νέων στο 50%  και  ένα εργοστάσιο παραμένει κλειστό επί 9 μήνες, ενώ ανοίγει με τη βοήθεια των ΜΑΤ και μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, σημαίνει ότι κάποιοι, είτε δεν δίνουν δεκάρα για το τι συμβαίνει στην κοινωνία, είτε επενδύουν στην κρίση. «Βλάπτουν εξ ίσου τη Συρία…» όπως λέει και ο ποιητής…

-Όταν σ’  ένα δύσκολο Καλοκαίρι, με τον τουρισμό σε κάμψη,  οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη, με το έτσι θέλω, αποφασίζουν να κλείσουν τον Ιερό Βράχο ….λόγω καύσωνα, ενώ έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, ε, τότε είμαστε αδιόρθωτοι και ο καθείς το βιλαέτι και τη βολή του σκέφτεται και  «γαία πυρί μειχθίτω…»!
-Όταν μια υπηρεσία της χώρας (η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος) ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να οργανώσει την παρουσία της στα …Social Media, μια δουλειά που ένας απόφοιτος ΙΕΚ θα την έκανε για πλάκα, ε, τότε δεν μάθαμε τίποτα! Συνεχίζουμε ..ακάθεκτοι προς την άβυσσο!
-Όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων για 600 ευρώ και απαιτείται παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να επανέλθει τότε, ηθικά και κοινωνικά, βαρέσαμε διάλυση! Αυτός ο ..κόφτης που πήγε εκεί, δεν είδε που έκοβε το ρεύμα; Ένα δράμι  μυαλό  δεν είχε ο ..κηφήνας ή κάηκε απ’ την …αδιαφορία;
-Όταν ο …μέσος κατώτατος μισθός της ΔΕΗ, μετά τις περικοπές 36%,  είναι 1700 ευρώ, τι να πουν τα νέα παιδιά που ψάχνουν και δε βρίσκουν μια δουλειά με 450 ευρώ;  Πως να  συγκρατήσεις την οργή τους;
-Όταν Πρυτανικές Αρχές κάνουν ακριβά δώρα, με χρήματα των φορολογουμένων, σε στάρ της τηλεόρασης και αλλαχού, τότε δεν δικαιούνται να ζητούν χρήματα για την αναβάθμιση της παιδείας. Δεν αξίζουν κάν να λέγονται  πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.
-Όταν οι Υπουργοί λειτουργούν ως …..συνδικαλιστές των Υπουργείων τους, τότε ασελγούν σε βάρος του πολίτη τον οποίο διορίστηκαν να υπηρετούν. Εκεί είναι για τους πολλούς, όχι για τα συμφέροντα των λίγων….
-Όταν Υφυπουργοί. αντί να προσλαμβάνουν ειδικούς για να τους διευκολύνουν στη δουλειά τους, παίρνουν δημοσιογράφους για να φτιάξουν την εικόνα τους, τότε δεν θα κάνουν τη δουλειά τους! Έδωσαν δείγματα γραφής και απέτυχαν γιατί μέριμνά τους είναι η εικόνα και όχι η ουσία!
Σταματάω εδώ, γιατί ο κατάλογος είναι ατελείωτος…
Συμπέρασμα: Η χώρα αυτή δεν θ΄αλλάξει, αν δεν αλλάξει πρώτα η νοοτροπία όλων  μας….
ΚΡ
 (Ο τίτλος φράση είναι από το γνωστό τραγούδι των Χατζηδάκι-Γκάτσου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου