Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Με 3 κινήσεις μειώνουν τους λογαριαμούς της ΔΕΗ κατά 50%


Μετά το «θρίλερ» με το ειδικό τέλος ακινήτων και την ενσωμάτωση του ή μη στους λογαριασμούς  του ηλεκτρικού ρεύματος, τώρα ένα νέο «έργο» ετοιμάζει η ΔΕΗ για τους καταναλωτές της!!

Πράξη πρώτη: Κόβεται το τέλος ΕΡΤ και τα δημοτικά τέλη, που φτάνουν κατά μέσο όρο το 30% επί της τελικής αξίας λογαριασμού!

Πράξη δεύτερη: Σκέφτονται να μειώσουν ακόμη και τους φόρους καυσίμων, κάτι που σημαίνει ότι αν γίνει και αυτό, τότε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στο μέλλον θα είναι μειωμένοι κατά 50%-60%!


Στόχος του Υπουργείου Ενέργειας και το Υπουργείου Οικονομικών είναι να ελαφρυνθεί ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολλες επιβαρύνσεις  υπέρ τρίτων, για αυτό και επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου οι αλλαγές αυτές μέχρι το φθινόπωρο να τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε ο υφυπουργός ενέργειας Α.Παπαγεωργίου,  ο οποίος διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον ως το τέλος του 2012!!

Στον αέρα χιλιάδες ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών

Κακά μαντάτα για χιλιάδες παραγωγούς ρεύματος από φωτοβολταϊκά που είχαν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ, αφού εκτός του ότι τους οφείλονται πληρωμές τριών και τεσσάρων μηνών, το Υπουργείο Ενέργειας και Οικονομικών σκέφτονται να βάλουν «μαχαίρι» στις ταρίφες τους, όχι μόνο για τα μελλοντικά έργα αλλά ακόμη και τα υφιστάμενα. Για τον ίδιο λόγο, τα παραπάνω Υπουργεία  εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης του Τέλους ΑΠΕ, προκειμένου να καλυφθεί η συνεχώς αυξανόμενη τρύπα (290 εκατ. Ευρώ τέλος Ιουνίου) που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην αγορά της ενέργειας ο κος Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι, τα κριτήρια δεν θα είναι μόνο χρηματικά αλλά θα πρέπει να πληρούνται και ποιοτικά.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου