Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο Κυριάκος και ο … κουμπάρος του Μητσοτάκη


Τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, σχολίασε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. λέγοντας: «Nα … 
μην αντικαταστήσουμε το open. gov. με το… koumparos.gov».
Φυσικά επειδή το koumparos.gov δεν ισχύει γι αυτήν την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης δικαιολόγησε τον ….αφορισμό του προς το Μαξίμου με τα γνωστά για «πολιτευτές που απέτυχαν στις εκλογές», ότι η θέση του γενικού γραμματέα πρέπει να είναι μόνιμη και να αποτελεί την ανώτατη εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου κλπ κλπ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων αφορμή για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του που δεν έγινε υπουργός, σχολίασαν πριν από λίγο κυβερνητικά στελέχη και πρόσθεσαν: “Την πρώτη φορά ο πρωθυπουργός τον έκανε αναπληρωτή υπουργό, αλλά δεν του άρεσε και δεν δέχθηκε. Ο Α. Σαμαράς όμως δεν είπε τίποτα. Την δεύτερη φορά βγαίνει και με τις σημερινές δηλώσεις του πλήττει την κυβέρνηση. Ο Α. Σαμαράς πάλι δεν θα πει τίποτα. Τρίτη φορά όμως δεν θα υπάρξει…”.
Εγώ από την πλευρά μου θα θυμίσω ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στα φοιτητικά μου χρόνια:  Προκηρύσσει το τάδε υπουργείο μία θέση για κάποιον οργανισμό. Προκρίνονται τελικά τρείς, ο πρώτος απόφοιτος του ΑΠΘ, ο δεύτερος του Harvard και ο τρίτος από το LSE.  Ποιός προσλήφθηκε τελικά; Ο κουμπάρος του Μητσοτάκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου