Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΙ Λαμίας έντονο παρασκήνιο

Είναι γεγονός ότι σε κανένα άλλο ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα δεν υπήρξαν τόσες πολλές υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου. Αυτό βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαίο και οι εξελίξεις δείχνουν ότι υπήρξε και υπάρχει έντονο παρασκήνιο, που τελικά οδηγεί σε αδιέξοδο και βλάπτει σοβαρά την "υγεία" και την πορεία του Ιδρύματος.

Τι έγινε
Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας συνεδρίασε για να επιλέξει τους 2 καλύτερους από τους 8 συνολικά υποψήφιους(!),  για τη θέση του Προέδρου. 

Δυστυχώς όμως ΔΕΝ τα κατάφερε.



Το Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 10 μέλη, 4 εξωτερικά, 6 εσωτερικά, κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε 5 καθηγητές του ΤΕΙ Λαμίας και 3 σε καθηγητές άλλων Ιδρυμάτων, του ΤΕΙ Σερρών, του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για να προκριθούν οι δύο υποψήφιοι θα έπρεπε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 8 ψήφους ο καθένας. Όπως προαναφέρθηκε το ΤΕΙ Λαμίας είναι έως τώρα το μοναδικό ίδρυμα Πανελλαδικά με τόσους πολλούς υποψήφιους. Στα υπόλοιπα ΤΕΙ ο αριθμός των υποψήφιων είναι 1-2. Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός;


Μήπως το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του ΤΕΙ είναι πιο επικίνδυνο απ΄ ότι νομίζουν κάποιοι;

Αδιέξοδο, όπως και ο Πρόεδρος Φιλίππου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ή θα επικρατήσει η σύνεση και η αξιοκρατία για να βγει επιτέλους "λευκός καπνός";

Το ελπίζουμε, διότι το συγκεκριμένο Συμβούλιο οφείλει να κάνει το καλύτερο για το ΤΕΙ Λαμίας.


lamiareport kai plihrofories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου