Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μίλα, Καραμανλή…


Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο Κ. Καραμανλής από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που του ζητούν να μιλήσει  για το ζήτημα της οικονομίας.
Οι συνομιλητές του επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία δικαιώνουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι εκθέτουν αυτήν του ΠΑΣΟΚ, που διόγκωσε τα στοιχεία του ελλείμματος για ν' ανοίξει τον δρόμο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Του λένε ακόμη ότι είναι μια ευκαιρία να απαντήσει και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για όσα σε βάρος του είπε πρόσφατα.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός ανθίσταται σθεναρά στις πιέσεις. Στους βουλευτές και τα στελέχη απαντά ότι θα μιλήσει όταν κρίνει σκόπιμο ότι έχει κάτι σημαντικό να πει. Στην πραγματικότητα, ο κ. Καραμανλής αντιλαμβάνεται ότι μια δημόσια παρέμβασή του θα προκαλούσε ισχυρές αναταράξεις σε πολλά επίπεδα, κυρίως δε στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Κάτι που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ήταν επιζήμιο για την κυβέρνηση και κατ' επέκταση για τη χώρα. Κατά τα λοιπά, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται... βέβαιος ότι ο Αντ. Σαμαράς θα τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή του...

για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο. Θεωρεί ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου καθόρισε το μέλλον της Ελλάδας για δεκαετίες και ως εκ τούτου πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές για το πώς οδηγήθηκε εκεί. Τις απόψεις τού κ. Καραμανλή απηχούν οι δηλώσεις βουλευτών όπως οι Πρ. Παυλόπουλος και Νικ. Κακλαμάνης (είναι τακτικοί συνομιλητές του), που ζήτησαν τη σύσταση Εξεταστικής. Την ίδια ώρα που Μαξίμου και Λ. Συγγρού εμφανίζονται επιφυλακτικοί και παραπέμπουν το θέμα στο μέλλον. Ή στις ελληνικές καλένδες, όπως εκτιμούν ορισμένοι μέσα στην παράταξη.

(Το Παρόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου