Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ - Εργαζόμενοι: "Ελάτε να μας πάρετε!"


Την επίταξη των απεργών στο μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να αδιαφορεί, ούτε να παρακολουθεί την προσχηματική προσπάθεια μιας δήθεν καλής θέλησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή ήταν η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό την οποία και αποδέχθηκε και προχωρούμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι παράλληλα και η δικαιοσύνη ακολουθεί το δικό της δρόμο.

Eνώ τόνισε ότι στον διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.
Η πρώτη αντίδραση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του Mega, του προέδρου των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλου στην απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση ήταν η εξής: «Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς».
Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι άφησαν ανοιχτό παράθυρο για διακοπή της απεργίας αναφέροντας: «Είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε την απεργία, αν κάνει ένα βήμα η κυβέρνηση», κάτι το οποίο δεν ελήφθη υπ' όψιν από το κυβερνητικό επιτελείο.
Oι απεργοί ζητούν την ισχύ της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) μέχρι τη λήξη της μετενέργειάς της και την έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

«Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι, εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω, να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων Μετρό (ΣΕΛΜΑ), του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ), του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ.
Να σας θυμίσουμε ότι εκτός από την απεργία στο μετρό, «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου