Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Απαράδεκτη η επίθεση του ΔΝΤ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ


Ουκ ολίγες φορές από το βήμα αυτό έχουμε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη πολιτική, για ανερμάτιστο λόγο και για την επικράτηση εντός του πολιτικού αυτού συνονθυλεύματος, των πιο ακραίων τάσεων.
Έχουμε κάνει σκληρή κριτική στις επιλογές του κ. Τσίπρα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης και στην εκτός τόπου και χρόνου συλλογιστική του.
Όμως, ακόμη κι αν οι απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς λανθασμένες, η παρέμβαση του ΔΝΤ με την τελευταία έκθεσή του είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Δε μπορεί για κανένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου, που ψήφισε νόμιμα ο ελληνικός λαός, να μιλάς με απαξιωτικό τρόπο και να λες ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αν γίνει κυβέρνηση.

Τώρα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο μπορεί να είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και κάποιος άλλος. Αν δηλαδή κάθε φορά που δεν αρέσει κάτι στην κ. Λαγκάρντ εκβιάζει με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, τότε έχουμε χάσει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.
Μπορεί να έχουμε ανεχθεί μνημόνια, μέτρα, λάθος επιλογές και πολιτικές, παρασκήνια και απίστευτους εκβιασμούς από τους ξένους δανειστές.
Όμως, η υπομονή έχει και τα όριά της. Διότι το ΔΝΤ αυτό που κάνει είναι να επιχειρεί να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και να προκαταλάβει την ψήφο του. Αν ο λαός θέλει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα θα το δείξει στις εκλογές. Χωρίς φόβο και πάθος, όπως η δημοκρατία το επιτάσσει.
Αν θέλει την έξοδο από το ευρώ ή την παραμονή σ’ αυτό, επίσης θα επιλέξει ο κόσμος. Άλλωστε το έκανε τον Ιούνιο. Ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίας από δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα εντός της Ευρώπης και που δε βλέπουν καλό μέλλον εκτός του ευρώ. Αν ήθελαν κάτι άλλο θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, θα το επέλεγαν οι ίδιοι οι πολίτες, όχι η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Τόμσεν και οι χαρτογιακάδες που αφού τα έκαναν μούσκεμα στα οικονομικά σπεύδουν τώρα να παρέμβουν και στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Καλώς ή κακώς ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Αύριο μπορεί να είναι πρώτο ή και να επιστρέψει στο 4%. Αυτό θα το επιλέξει ο λαός, όχι οι άθλιοι των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον. Τελεία και παύλα.
Από την άλλη, όμως, το ΔΝΤ έστειλε κι ένα μήνυμα προς την Κουμουνδούρου μεριά, λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Προειδοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να κόψει τις μαγκιές και τους ψευτοπαλικαρισμούς με τον διεθνή καπιταλισμό, το κεφάλαιο, τους ανάλγητους δανειστές και τα άλλα τσιτάτα που κατά καιρούς λέγονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Του λέει να ξαναβρεί την επαφή του με το ρεαλισμό, με το ευρώ και με την προστασία που προσφέρει στην Ελλάδα το κοινό νόμισμα. Αλλά αυτό θα μπορούσε να του το πει με καλύτερο τρόπο κι όχι με έναν τρόπο που προσβάλλει όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου