Άναψαν τα αίματα για τα καλά και απειλήθηκε ακόμη και… ξυλοδαρμός της νεόκοπης βουλευτού του Πάνου Καμμένου, της κ. Ραχήλ Μακρή. Η τελευταία, με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και έχει χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα και μπορεί να λέει ότι θέλει, προσέβαλε τη μνήμη του πατέρα της βουλευτού της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη. Ο μπάρμπα Γιάννης Βούλτεψης ήταν από τους πατριάρχες της δημοσιογραφίας κι ένας από εκείνους που αποκάλυψαν το παρασκήνιο γύρω από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.
Το επεισόδιο έγινε όταν ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν έδινε το λόγο στον Τ. Κουίκ και…
πετάχτηκε η κ. Μακρή εν είδει συνηγόρου. Ακολούθησε τότε ο εξής διάλογος:- Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»
- Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
- Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν όλοι. Εσύ που μεγάλωσες;»
- Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
- Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
- Ραχήλ Μακρή: «Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
- Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»
Άμεση ήταν η αντίδραση από τη ΔΗΜ.ΑΡ με τους Ασημίνα Ξηροτύρη και Δ. Αναγνωστάκη να λένε εν χορώ στην Μακρή «ντροπή σου! Ο Βούλτεψης ήταν Αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα”.
Την ίδια στιγμή, μέσα σε πανδαιμόνιο βουλευτές της Ν.Δ φώναζαν ότι για μερικούς από το κόμμα του Π. Καμένου θα πρέπει να επέμβει ψυχίατρος, ενώ, ενδεικτικό της φορτισμένης ατμόσφαιρας είναι και το γεγονός ότι η Βούλτεψη λίγο αργότερα ξέσπασε σε κλάματα στο καφενείο τη Βουλής.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι κάποιοι βουλευτές κινήθηκαν εναντίον της κ. Μακρή και την κυνηγούσαν στους διαδρόμους της Βουλής.
Παρεμβαίνοντας πυροσβεστικά, ο Τέρενς Κουΐκ τηλεφώνησε στην Βούλτεψη, ζητώντας της συγγνώμη και εκ μέρους του Πάνου Καμένου, χωρίς να διστάσει να χαρακτηρίσει ιεροσυλία όσα ακούστηκαν στην Βουλή για τον Γιάννη Βούλτεψη.
Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους θρασύτατους βουλευτές σαν την κ. Μακρή που νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν.
Η 40χρονη Ραχήλ Μακρή φιλοξενήθηκε στα φωτορεπορτάζ πολλών εφημερίδων και στο διαδίκτυο όταν σε ψηφοφορία της Βουλής σήκωσε ένα άσπρο σημαιάκι με το «όχι» στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις δομές του δημοσίου. Ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος να γίνει αναγνωρίσιμη και να φιγουράρει συχνά στον Τύπο. Ποια είναι όμως η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το ύφος συναγερμού που δείχνει να έχει «καβαλήσει καλάμι», όπως παρατηρούν πολλοί συνάδελφοί της και ολοένα και συχνότερα δείχνει να μην ελέγχει το στόμα και τις αντιδράσεις της; «Μια κρατικοδίαιτη επαναστάτρια που άλλαξε τέσσερις κρατικές θέσεις στο δημόσιο τα τελευταία 9 χρόνια», έχουν γράψει τα τοπικά μέσα στην Κοζάνη.
Η απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, η τελευταία θέση που κατείχε πριν υποβάλει την παραίτηση της για να είναι υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Φαίνεται όμως πως υπήρξε ανέκαθεν ανήσυχο πνεύμα και γι΄ αυτό περιπλανήθηκε αρκετά μέχρι να βρει αυτό που της ταιριάζει στο δημόσιο. Το 2003 είχε διοριστεί στην Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για να πάρει μετάταξη λίγο αργότερα στο ΤΕΑΔΥ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων) και τελικά τον Ιανουάριο του 2010, όταν υπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν η Τίνα Μπιρμπίλη να μετακινηθεί εκεί.
Η ίδια που στο βιογραφικό της παραθέτει ακόμη και τα σεμινάρια και συνέδρια που έχει παρακολουθήσει, έχει απαντήσει στα δηλητηριώδη δημοσιεύματα με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook:
«Από χθες το βράδυ ψάχνουν ψάχνουν ψάχνουν και επειδή οι καημένοι δεν μπορούν να βρουν γράφουν για την κρατικοδίαιτη δημόσια υπάλληλο που άλλαζε θέσεις στο δημόσιο.
Τους ενημερώνω για να μην ψάχνουν πολύ ότι υπηρέτησα στο ΤΕΑΔΥ 9 χρόνια όπου πέρασα με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στον οποίο πρώτευσα σε μόρια και το 2007 ξαναέδωσα στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και πέρασα στο τότε Ανάπτυξης νυν ΥΠΕΚΑ στο οποίο ορκίστηκα το 2010, αφού παραιτήθηκα από την προηγούμενη θέση όπως ορίζει ο νόμος.
Ανάμεσα στο 2000 και 2002 και πριν περάσω στο ΤΕΑΔΥ πέρασα σε τουλάχιστον 6 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Ψάξτε και άλλο έχει και άλλα που δεν χωράνε στο βιογραφικό μου».
Τους ενημερώνω για να μην ψάχνουν πολύ ότι υπηρέτησα στο ΤΕΑΔΥ 9 χρόνια όπου πέρασα με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στον οποίο πρώτευσα σε μόρια και το 2007 ξαναέδωσα στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και πέρασα στο τότε Ανάπτυξης νυν ΥΠΕΚΑ στο οποίο ορκίστηκα το 2010, αφού παραιτήθηκα από την προηγούμενη θέση όπως ορίζει ο νόμος.
Ανάμεσα στο 2000 και 2002 και πριν περάσω στο ΤΕΑΔΥ πέρασα σε τουλάχιστον 6 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Ψάξτε και άλλο έχει και άλλα που δεν χωράνε στο βιογραφικό μου».
Ο Ανδρέας Τσέκενης, σύζυγος της κ. Μακρή, εργάζεται στην ΕΡΓΟΣΕ αλλά το καλοκαίρι του 2012, αμέσως μετά τις εκλογές, αποσπάστηκε ως μετακλητός συνεργάτης βουλευτή. Η ίδια έχει δικαιολογήσει την τοποθέτησή του επισημαίνοντας ότι είναι κάτι που του το επιτρέπει ο νόμος. Ο κ. Τσέκενης ουσιαστικά έχει αποσπαστεί στο γραφείο της συζύγου του. Τυπικά όμως είναι αποσπασμένος στο γραφείο άλλης γυναίκας βουλευτού των ΑΝΕΛ η οποία με τη σειρά της έχει αποσπάσει συγγενικό της στο γραφείο της κ. Μακρή και κάνουν…τράμπα τους μετακλητούς.
Όσοι γνωρίζουν την ιστορία καθόδου της κ. Μακρή στον κομματικό στίβο, λένε πως έγινε υποψήφια από σπόντα. Στην πραγματικότητα ο σύζυγος της βρισκόταν κοντά στον κ. Καμμένο και επειδή έχει καταγωγή από την Εύβοια επιθυμούσε εκείνος να είναι υποψήφιος. Η υποψηφιότητα όμως του Κώστα Μαρκόπουλου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Εύβοια του στέρησε αυτή τη δυνατότητα και έτσι κατέβηκε υποψήφια στην Κοζάνη η Ραχήλ Μακρή μια και ο Πάνος Καμμένος ήθελε να έχει γυναίκες στα ψηφοδέλτια του.
Η κάθοδος της στην Κοζάνη στέφθηκε με επιτυχία. Όποιος όμως ανατρέξει σήμερα στα blogs της περιοχής της θα διαβάσει πολλά σχόλια για την απάντηση που έδωσε χθες βράδυ για την καταγωγή της όταν η κ. Βούλτεψη τη ρώτησε έκπληκτη για το ύφος της από που έχει έρθει. «Εγώ είμαι Σαλονικιά!», της είπε η Ραχήλ από την Πτολεμαϊδα που κατοικεί στο Γέρακα.
antinews & matrix24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου