Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Δείτε ποιοι απεργούν


Νέο απεργιακό μπαράζ ετοιμάζεται για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Όπως σας έχουμε είδη ενημερώσει στον χορό τον κινητοποιήσεων μπαίνουν την Πέμπτη πολλοί κλάδοι.
Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν:

«Ρολά» κατεβάζει η ΑΔΕΔΥ


Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από τις 12:00 το μεσημέρι  έως την λήξη του πρωινού ωραρίου,  προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.
Η στάση αφορά όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου: Ν.Π.Δ.Δ., της Περιφέρειας Αττικής καθώς και των Δημοσίων Υπηρεσιών των Νομών που θα οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ίδιων Νομών.

Απεργεί ο κλάδος Υγείας

Την ίδια ημέρα προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι γιατροί. Όπως ανακοίνωσαν  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στις 31 Ιανουαρίου τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Σε προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών τους, προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου. Τη 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, με πιθανή επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Δεμένα τα πλοία. Απεργεί και η ΠΝΟ

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), όπως σας είχαμε πει.
Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά τους και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Μπλακ άουτ στην ΔΕΗ


Σε απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, οι οποίοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

«Το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,πρώτα απ όλα και πάνω απ όλα ως απάντηση στην αυταρχική παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους στο Μετρό αλλά και για λόγους αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας στα ΜΜΜ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Ταυτοχρόνως καλούμε τη ΓΣΕΕ να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων».

Πανελλαδική απεργία και για την ΓΣΕΕ


Την στήριξη στους απεργούς των εργατικών κέντρων Αθήνας και Πειραιά αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή και η ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γ. Παναγόπουλος, κατήγγειλε την πολιτική επιστράτευση των απεργών του μετρό, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, αποφάσισε πανελλαδική απεργία για το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η ημερομηνία της απεργίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου