Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Στις διευθύνσεις εκπαίδευσης οι λίστες διαθεσιμότητας

Στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά τη χώρα φτάνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής οι λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που μέχρι τα τέλη του μήνα θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι εκπαιδευτικοί των τομέων υγείας και πρόνοιας και των ειδικοτήτων αισθητικής, κομμωτικής και γραφικών τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ πρόκειται να «θυσιαστούν» στο βωμό της διαθεσιμότητας, στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Παιδείας.


Αναλυτικότερα, με βάση το σχέδιο αυτό στη διάρκεια του καλοκαιριού 2.000 εκπαιδευτικοί των παραπάνω κατηγοριών υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ την ίδια στιγμή καταργούνται και 46 ειδικότητες στα τεχνικά λύκεια. Παράλληλα, 500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Από το συνολικό αριθμό των 2.000 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, το 60% των εκπαιδευτικών υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των ΟΤΑ. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, το γεγονός αυτό προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπρόσληψη τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες.

Καταλήψεις και μαύρες σημαίες

Στο μεταξύ,καθηγητές συγκεντρώθηκαν και κατέλαβαν τα γραφεία της Α΄ διεύθυνσης Αθήνας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Νωρίτερα, οι καθηγητές της Αττικής συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αττικής για να συναντήσουν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ο κύριος λόγος της συνάντησης ήταν η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για απόλυση 2.500 καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των 2.000 φυλάκων των σχολείων αλλά και την επαπειλούμενη συνέχεια των απολύσεων με χιλιάδες άλλους καθηγητές.

Στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας περίμεναν τους καθηγητές διμοιρίες των ΜΑΤ, που απαγόρευαν την είσοδο στους καθηγητές. Ο περιφερειακός διευθυντής εισερχόμενος στο κτίριο αρνήθηκε να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις. Μπροστά στο αίτημα των καθηγητών να μπουν στο κτίριο, τα ΜΑΤ απάντησαν με επίθεση στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας κάποιους εξ αυτών, προπηλακίζοντας με σκαιό τρόπο τους συγκεντρωμένους.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου