Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ προς ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΕΙ: Να προσλάβετε Επιστημονικούς Υπότροφους για να διδάξουν

Να προσλάβετε Πανεπιστημιακούς Υπότροφους για να προσφέρουν επικουρικό εκπαιδευτικό έργο (να διδάξουν) στους φοιτητές είπε στους προέδρους των ΤΕΙ που συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής (σ.σ.ο υπουργός δεν παραβρέθηκε), όταν του επισήμαναν ότι λόγω της δραστικής μείωσσης των πιστώσεων για πρόσληψη ωρομισθίων δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ
Πρόκειται για επιστήμονες ανεγνωρισμένου επιστημονικού κύρους είτε κάτοχοι διδακτορικού
διπλώματος είτε υποψήφιοι διδάκτορες είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας που δύναται να προσλαμβάνονται ως πανεπιστημιακοί υπότροφοι στα ΑΕΙ, δια πράξεως του οικείου Τμήματος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου καθοριζόμενου δια της συμβάσεως.

Η προκήρυξη του γνωστικού αντικειμένου γίνεται μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τομέα και έγκριση από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος. Η διάρκεια της συμβάσεως καθορίζεται μέχρι ενός Πανεπιστημιακού έτους κατά περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες του Τομέα. Δύναται αυτή να ανανεώνεται ή να παρατείνεται, πλην όμως ο συνολικός χρόνος πρόσληψης δεν δύναται να υπερβεί τα τρία (3) Πανεπιστημιακά έτη. Η απασχόληση των ανωτέρω δύναται να
είναι πλήρης ή μερική και η κάλυψη της αποζημίωσής τους θα γίνεται από υποτροφίες και πόρους που θα εξασφαλίζει το Τμήμα, χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το οικείο Α.Ε.Ι.


ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ
Η αμοιβές των Επιστημονικών Υπότροφων θα γίνεται από ερευνητικά προγράμματα, χρήματα όμως που δεν διαθέτουν όλα τα ΤΕΙ.
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Ο κ. Κυριαζής δεν άφησε κανένα περιθώριο για αύξηση των προϋπολογισμών των ΤΕΙ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδότητες μεταξύ των Συμβουλίων και Προέδρων-Πρυτάνεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου