Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αλλάζουν οι επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Σημαντικές αλλαγές σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ώστε να μειωθεί η ένταση και να μην υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία της Τετάρτης, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Τις αλλαγές συζήτησαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με βουλευτές του κόμματος σε σύσκεψη που έγινε στη Συγγρού.
Όπως όλα δείχνουν, δόθηκε υπόσχεση ότι οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν στην Αστυνομία και τα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ειδικά οι έχοντες μεταπτυχιακοί δεν πρόκειται να απολυθούν.
Επίσης, σε ότι αφορά τους καθηγητές της Τεχνικής εκπαίδευσης, των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν, δόθηκε υπόσχεση ότι οι περισσότεροι θα απορροφηθούν από τα 91 δημόσια ΙΕΚ.

Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε λίστες με ονόματα όλων των εκπαιδευτικών ώστε να προχωρήσει η διαθεσιμότητα αλλά και η ένταξη όσων χρειάζονται στα ΙΕΚ.
Ακόμη, αποσύρθηκε η επίμαχη τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα χρήσης των πρωθυπουργικών αεροσκαφών και από άλλους υπουργούς, διάταξη που είχε προκαλέσει σάλο, και μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, αποσύρεται η διάταξη που απάλλασσε τα μέλη του ΤΧΣ από τυχόν ποινικές ευθύνες. Με τις αλλαγές αυτές εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με τους υποψήφιους αντάρτες βουλευτές.
Παράλληλα, στελέχη της ΝΔ κάνουν «μασάζ» σε όσους βουλευτές είναι… επίφοβοι προκειμένου να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου