Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το τρίπτυχο του Σαμαρά


Με τη συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει και θέτει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Ν.Δ. για να επιτύχει τον εκλογικό της στόχο, αλλά και για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με βάση το τρίπτυχο «ανάταξη, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή».

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον ελληνικό λαό μια καθαρή εντολή στις εκλογές της 6ης Μαΐου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή διακυβέρνηση, η οποία θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά με τους πιστωτές και να απεγκλωβίσει τη χώρα από τις αποτυχημένες πολιτικές του Μνημονίου.
Για να επιτευχθεί αυτό είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό από τους ψηφοφόρους ότι δεν πρέπει να πριμοδοτήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κρίση, και ότι ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων οδηγεί τον τόπο σε ακυβερνησία.
Παράλληλα, η Ν.Δ. θα πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι είναι η μόνη που προτείνει μια αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.
Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και να αλλάξει η αδιέξοδη οικονομική συνταγή προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προστασίας των αδυνάτων.
Ο χρόνος που απομένει μέχρι την κάλπη δεν είναι πολύς αλλά είναι σίγουρα αρκετός προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αποκτήσει η Ν.Δ. την πρωτοβουλία των κινήσεων στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται.
Η σημερινή παρουσίαση στο Ζάππειο και η αναγκαία εξειδίκευση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτούν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την κρίσιμη εκλογική μάχη. Από την έκβασή της κρίνονται, όχι μόνο το μέλλον του τόπου, αλλά και η ευκαιρία της ουσιαστικής συμβολής σε μια αναπτυξιακή προοπτική για την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου