Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σύνθημα για επίθεση σε τρία μέτωπα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς


Σύνθημα σε όλο το στελεχικό δυναμικό της ΝΔ για επίθεση σε τρία μέτωπα έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Αντώνης Σαμαράς, ευελπιστώντας ότι στην τελική ευθεία της προεκλογικής διαδρομής θα πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση της γαλάζιας βάσης και θα εξασφαλίσει προνομιακό ρόλο για το κόμμα στο μετεκλογικό σκηνικό.
Μέσα από τις διαδοχικές ομιλίες του σε Σέρρες, Λάρισα και Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας θα κινηθεί με τρεις βασικούς στόχους:


Πρώτον, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον οποίο επιχειρεί να εμφανίσει ως «αναξιόπιστο» και «χωρίς πρόταση και σχέδιο» για την επόμενη ημέρα στη χώρα. Την επίθεση αυτή κλιμάκωσε χθες το βράδυ από την Κρήτη, απαξιώνοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε προχθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχει κανένας να πιστέψει το ΠΑΣΟΚ, ούτε στην Ελλάδα ούτε έξω από την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, συνεχίζοντας να κόβει κάθε γέφυρα για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και να προβάλλει τη θέση του περί «αυτοδυναμίας ή ακυβερνησίας». Με στόχο να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να ενισχύσει τη συσπείρωση της ΝΔ, επανέφερε στο προσκήνιο και την προειδοποίηση για νέες εκλογές εάν οι κάλπες της προσεχούς Κυριακής δεν εξασφαλίσουν την κυβερνητική σταθερότητα - με τη ΝΔ, προφανώς, στην πρωτοκαθεδρία.

Δεύτερον, τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, ως δίδυμο, το οποίο επικρίνεται με ιδιαίτερα ειρωνικό τρόπο από τον κ. Σαμαρά. Ωστόσο, όπως παραδέχονται στο γαλάζιο επιτελείο, ο στόχος είναι κυρίως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου, που πλαγιοκοπούν τη ΝΔ. Τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν ότι μέσα από την επίθεση υπηρετείται ώς ένα βαθμό και το αρχικό σχέδιο της μετωπικής σύγκρουσης με τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς, αλλά στην τελική ευθεία προς τις κάλπες πρώτιστο μέλημα της ΝΔ είναι να περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά της. Ο κ. Σαμαράς ειρωνεύτηκε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι αποτελούν «ζευγάρι για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού» και πως «έχουν χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας», ενώ η επίθεση κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες με την επιστράτευση σχεδόν όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ. Μάλιστα παράγοντες της Λεωφόρου Συγγρού δεν αποκλείουν, στο παρά πέντε των εκλογών, την αποσκίρτηση από το κόμμα Καμμένου στελεχών που προέρχονται από τη ΝΔ με καταγγελίες για το «παράθυρο» σύμπραξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς. Επικαλούμενος άλλωστε τον δημοσκοπικό «αέρα» που ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «φούσκωμα και ξεφούσκωμα» και πρόσθεσε στην προεκλογική γαλάζια καμπάνια και μια επίθεση κατά της «διαπλοκής», η οποία «προσπαθεί να κλείσει τον δρόμο στη ΝΔ», όπως ανέφερε.

Τρίτον, την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, η οποία - δημοσκοπικά τουλάχιστον - έχει ηχηρή παρουσία που της ανοίγει τον δρόμο της εκπροσώπησης στην επόμενη Βουλή, προκαλώντας προβλήματα και στον προεκλογικό και μετεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ. «Οσοι πουλάνε κούφιο πατριωτισμό και χαιρετάνε ναζιστικά δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι πατριώτες, είναι εχθροί της πατρίδας... Ο πατριωτισμός ενώνει. Οι κραυγές των φιλοναζί είναι μίσος προς όλους. Κι αυτό σκοτώνει και τον πατριωτισμό και την πατρίδα…», ανέφερε ο κ. Σαμαράς χθες το βράδυ από το Ηράκλειο και η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί σήμερα από την Πάτρα. Με το βλέμμα στον σκληρό πυρήνα των συντηρητικών ψηφοφόρων, εξάλλου, από τις δεξαμενές των οποίων αντλούν δύναμη τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος της ΝΔ προβάλλει με έμφαση και το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων. «Με τη βοήθεια του Θεού η Ελλάδα θα τα καταφέρει», ήταν το χθεσινό μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου