Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Έχει ακούσει ο κ. Βενιζέλος για τον λαγό του Αισώπου;


Μεγάλες προσδοκίες πρέπει να έχουν στο ΠΑΣΟΚ από τα ντιμπειτ που ζητάνε να γίνουν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή με την οποία επανέρχονται στο θέμα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Η αλήθεια είναι πώς το κόμμα το οποίο βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις παραδοσιακά επιθυμεί τα ντιμπειτ περισσότερο, προσδοκώντας ότι μπορεί να έχει κάποιο όφελος. Ελπίζοντας οτι ο αντίπαλος μπορεί να κάνει το μοιραίο λάθος.
Η αλήθεια είναι επίσης πώς το κόμμα που προηγείται, συνήθως δεν θέλει πολλές τέτοιου είδους συζητήσεις γιατί το ρίσκο μιας ζημιάς είναι μεγαλύτερο από το ενδεχόμενο κέρδος.
Όμως η πιο μεγάλη αλήθεια από όλες είναι πώς οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον τρόπο που γίνονται στη χώρα μας είναι βαρετές, ανούσιες και ουδέποτε μέχρι τώρα συνέβαλαν στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ούτε κατά ένα μικρό ποσοστό. Αν λοιπόν είναι να έχουμε μια επανάληψη των ανιαρών παράλληλων μονόλογων του παρελθόντος με την παρουσία δέκα πολιτικών και πέντε δημοσιογράφων τότε να μένει το βύσσινο.
Όσο για τον κ. Βενιζέλο ο οποίος προφανώς επενδύει στην ευφράδεια που -ομολογουμένως- διαθέτει και ζητά διάλογο με τον κ. Σαμαρά θεωρώντας ότι θα είναι κερδισμένος από χέρι, καλό θα είναι να θυμηθεί έναν πολύ γνωστό μύθο του Αισώπου. Αυτόν που ο λαγός επένδυσε στην ταχύτητα που -επίσης ομολογουμένως- διέθετε έναντι της χελώνας. Το φινάλε του μύθου είναι γνωστό..

Σ ΞΕΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου