Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δύο χρόνια από το διάγγελμα στο Καστελόριζο... Δεν Ξεχνώ



Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα του διαγγέλματος του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, από το ακριτικό Καστελόριζο. Όπως είχε γνωστοποιήσει στις 23 Απριλίου του 2010 ο κ. Παπανδρέου, είχε δώσει την εντολή στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να καταθέσει επίσημο αίτημα προσφυγής....
της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.
 
Για μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης, η μέρα εκείνη ταυτίστηκε με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, αποτελώντας την απαρχή των δεινών για τον ελληνικό λαό, που «μεταφράστηκαν» σε σκληρά μέτρα άγριας λιτότητας, καταιγίδα φόρων, αύξηση του αριθμού των ανέργων, μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και, όπως ήταν φυσικό, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.
 
Την ίδια ώρα, το διάγγελμα του τότε πρωθυπουργού ήταν η αφορμή για το ξεκίνημα μιας άνευ όρων παρεμβατικότητας των Ευρωπαίων ταγών στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, που οδήγησε συχνά σε ατέρμονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με αντικείμενο πάντα την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την εκχώρησή της στους δανειστές.

Από:  protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου