Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πως ψηφίζοντας Καμμένο μπορεί να δεις την … Ρεπούση υπουργό Παιδείας


Την ανάδειξη μιας «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας» στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρόταξε ως προτεραιότητα, σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συνεργασιών.
Παράλληλα επανέλαβε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η χώρα θα καταστεί ακυβέρνητη. «Δεν κυβερνιέται ο τόπος με μικρή πλειοψηφία εδρών, χρειάζεται νομιμοποίηση», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές.
Δεν μας είπε όπως ο κ. Βενιζέλος: Ποιοίμε ποιούς θα συνεργαστούν και με ποιόπρόγραμμα;

Δεν αρκεί να λέει ότι επιδιώκει μια «εθνική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας». Πρέπει να μας εξηγήσει και ποιοί χωράνε στη συμμαχία αυτή και αν εκείνοι στους οποίους απευθύνεται, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.
Επειδή, λοιπόν, στις 6 Μαΐου εκλέγουμε κυβέρνηση και επειδή κανένα από τα άλλα κόμμα δεν διεκδικεί αυτοδυναμία, αλλά όλα μιλάνε για συνεργασίες, πρέπει και να μας πούν με ποιούς ακριβώς θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν τη χώρα.
Ο κ. Κουβέλης, με τη μισή του κοινοβουλευτική ομάδα να προέρχεται από το «ΠΑΣΟΚ του Γιώργου» και τα άλλα στελέχη του από το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη», μάχεται να μας πείσει, αραδιάζοντας απίστευτες γενικότητες, ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες, αλλά με όρους που θα θέσει ο ίδιος! Ποιοί είναι οι δυνητικοί εταίροι του και ποιοί οι όροι που βάζει για μια συνεργασία;
Ο κ. Καμμένος, επι τέλους αποκαλύφθηκε! Ενώ κάνει καριέρα αρχηγού με κεντρικό σύνθημα την κατάργηση του Μνημονίου, στην ουσία πολεμά τη ΝΔ και αφήνει ανενόχλητο το ΠΑΣΟΚ. Να μας πει λοιπόν κι αυτός: Μόνος του θα μας βγάλει από το Μνημόνιο ή στήνει μήπως με τον Δημαρά καμία γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ; Επειδή τα άλλα ότι “δεν θα συνεργαστεί ποτέ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ” τα ακούμε βερεσέ.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας ομιλεί κι αυτός για αριστερή πρόταση εξουσίας.  Την στιγμή που δεν μπορεί να συνεννοηθεί, ούτε για απλά πράγματα, όπως οι μονοεδρικές, με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς! Ωραία η αριστερή διακυβέρνηση, αλλά ποιοί θα είναι οι συνεταίροι του;
Το αυτό ισχύει  για τον  κ. Καρατζαφερη και για την κ. Μπακογιάννη.
Είναι υποκριτικό να μιλάνε για συνεργασίες, χωρίς να  μας ξεκαθαρίζουν από τώρα με ποιά κόμματα μπορούν να συνεργαστούν και ποιό πρόγραμμα ακριβώς θα εφαρμόσουν! Γιατί διαφορετικά ζητάνε από το εκλογικό σώμα λευκή επιταγή για να τη χειριστούν κατά το δοκούν! Γιατί μπορεί να ψηφίσεις  Καμμένο και αίφνης να σου προκύψει η κ Ρεπούση που είναι υποψήφια με τον κ. Κουβέλη, υπουργός Παιδείας!
Ειλικρινής πρόταση ευθύνης  
Εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που διατυπώνει  μια συγκεκριμένη πρόταση εξουσίας και αναλαμβάνει την ευθύνη να ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού για να την εφαρμόσει.
Οι άλλοι, κρύβονται πίσω από γενικόλογες προτάσεις συνεργασίας! Προφανώς και θέλουν να επιμερίσουν την ευθύνη και το βάρος που αυτή συνεπάγεται.
Αν αυτό δεν συνιστά ομολογία πολιτικής αδυναμίας, τότε τι είναι πολιτική αδυναμία;
Αν αυτό δεν αποτελεί μια προσπάθεια εμπαιγμού του εκλογικού σώματος, τότε τί είναι;
Αν αυτό δεν είναι άσκηση στη πολιτική ματαιοδοξία, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου