Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μάθε Παιδί μου (Αλέξη) Γράμματα


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα προς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς.
Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την … εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί“, δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου.

Δεν ξέρουμε τι περίμενε παραπάνω από αυτό το τετ α τετ ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, θα πρέπει να είναι πανευτυχής από ένα και μόνο γεγονός: Ό,τι από πρόεδρος του 15μελούς κατάφερε να δει από κοντά τον Σόιμπλε και να αρθρώσει 2-3 κουβέντες πριν φάει την κρυάδα των Γερμανών.
Διότι η σκληρή πραγματικότητα δεν κρύβεται στις ζούγκλες του Αμαζονίου, αλλά στην καθημερινότητα, στο πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, στα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα. Κι εκεί ο Τσίπρας σε… άπταιστα ελληνικά σίγουρα δε θα είχε και πολλά να αντιπαρατάξει στον Σόιμπλε.
Και , καλά θα μου πείτε,  έφτασε ο Αλέξης μέχρι το Βερολίνο για να πάρει μια τέτοια απάντηση;
Δεν είχε εικόνα από την Ελλάδα;
Προφανώς και ήξερε ο -μαθημένος στις προβοκάτσιες- πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πήρε αυτήν ακριβώς την απάντηση που ήθελε από τον Σόιμπλε.
Αυτήν ακριβώς την απάντηση που του είχαν υποδείξει οι επικοινωνιολόγοι του πως πρέπει να πάρει: “Μια απάντηση “επιθετική” που θα εκφράζει το αντι-γερμανικό κλίμα που είναι διάχυτο στην ελληνική κοινωνία..μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει”..τον συμβούλεψαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews.
Προφανώς δεν έχουν διαβάσει τόσο καλά τις τάσεις της κοινωνίας που όλο και περισσότερο επιζητά σταθερότητα και προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Βερολίνο μόνο τυχαία δεν είναι. Βερολίνο και Κουμουνδούρου έχουν κανάλια επαφής τους τελευταίους μήνες. Και δεν θα σταματήσει εκεί.
Η πολιτική στρατηγική έχει χαρτογραφήσει μία συγκεκριμένη διαδρομή ανά τον κόσμο (Βραζιλία Γερμανία, ΗΠΑ, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για Ιταλία, Ρωσία) που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση του προφίλ του Α. Τσίπρα και την δημιουργία εντυπώσεων.
Προφανώς κάθε λόγος που αφορά στην ρεαλιστικότητα και άμεση εφαρμογή των προτάσεών του, δεν είναι ψηλά στη ατζέντα, ακριβώς γιατί δεν τον αφορά.
Σκοπός είναι η εσωτερική κατανάλωση και η πολιτική εκμετάλλευσή της.
Θ.
 Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γερμανίαςκ. Σόιμπλε
Είχα την ευκαιρία να έχω μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Του ανέλυσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Του είπα ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τα μνημόνια της λιτότητας τα  απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη. 

Οι διάφορες μας είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα,  απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις,  το  κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως  εδώ. Υπό αυτή την έννοια, για μας είναι σημαντικό τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους  και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχουμε όραμα μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής και αυτό το όραμα θα θελήσουμε να το κάνουμε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου