Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ποιός ήταν ο στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ;


Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα με την υπόθεση της τρομοκρατίας. Αφού τρώμε το χρόνο μας για το πόσες φορές πυροβόλησαν, που στάθηκαν, αν τους είδαν μάρτυρες, πόσο καλυμμένα είχαν τα πρόσωπά τους κι άλλα τέτοια που κανονικά απασχολούν την Αντιτρομοκρατική, καλό είναι να δούμε και ποιο ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα Καλάσνικοφ.
Και να το δούμε ψύχραιμα όχι με άναρθρες κραυγές κι από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Ο ένας (Γλέζος) λέει ότι είναι παρακρατικοί που είναι συγγενείς της ….Νέας Δημοκρατίας. Βολεύει άλλωστε η κακιά Δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι δεν υπήρξε επίσημη τρομοκρατία και παρακράτος από την επίσημη Αριστερά. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. H 17Ν και ο ΕΛΑ ήταν ακροδεξιές οργανώσεις.
Από την άλλη η Χρυσή Αυγή μιλά για αποπροσανατολισμό, η ΝΔ βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά ένας αχταρμάς. Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι ότι έχουμε ένα σοβαρό γεγονός που έχει πολλές ερμηνείες. Και πρέπει να αφήσουμε κατά μέρους τους πολιτικούς διαγκωνισμούς και να σκεφτούμε που πάει αυτή η χώρα. Κάποιοι τη θέλουν αιχμάλωτη; Μήπως επιχειρούν να σταματήσουν την όποια προσπάθεια γίνεται για έξοδο της χώρας από την κρίση; Μήπως άραγε στήνεται ένα σκηνικό εκφοβισμού του πολιτικού προσωπικού για να επιτευχθεί αυτό που δεν έγινε; Δηλαδή η πολιτική και οικονομική χρεοκοπία που θα βολέψει όσους θέλουν να «αγοράσουν» την Ελλάδα κοψοχρονιά;
Άλλωστε, μια χώρα «βουτηγμένη» στην οικονομική κρίση παλεύεις να τη βγάλεις από το βούρκο, κάνεις προσπάθειες να τη διασώσεις. Μια χώρα που ζει σε κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και πολιτικής και κοινωνικής κατάρρευσης δε μπορείς με τίποτε να τη σώσεις.
Κάποιοι λένε η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ είναι η συνέχεια των μπαχαλάκηδων, των γκαζάκηδων και των απανταχού κουκουλοφόρων που φαίνεται ότι πήραν στα χέρια τους και Καλάσνικοφ και κάνουν πιο τολμηρές ενέργειες αποσταθεροποίησης.
Πολύ βολικό χωρίς να αποκλείεται. Θα μπορούσε επίσης να είναι επανενεργοποίηση κάποιων τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται εν υπνώσει, αν και η Αστυνομία έχει κατά καιρούς πετύχει σημαντικά πλήγματα. Κι αυτό θα μπορούσε να είναι μια βολική εξήγηση.
Επίσης, κανείς δεν αποκλείει το κοινό έγκλημα το οποίο είχε πάντα συγγενικές σχέσεις με τους «επαναστάτες» που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο με τα όπλα.
Μήπως, όμως, κάποιοι θα έπρεπε να σκεφτούν και την πιθανότητα το καλά οργανωμένο χτύπημα να είναι μήνυμα από ξένες μυστικές υπηρεσίες και κράτη που δεν τους αρέσουν κάποιες ενέργειες της κυβέρνησης; Για παράδειγμα, υπάρχουν δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την ενίσχυση της γερμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα. Όπως επίσης και για το ενδεχόμενο ανατροπής του ενεργειακού χάρτη στην περιοχή με ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας. Πριν μερικές ημέρες γράφαμε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα να μη δώσει τη ΔΕΠΑ στους Ρώσους. Ποιος, λοιπόν, δε μας λέει ότι κάποιοι επιχειρούν αποσταθεροποίηση της χώρας που θα τους βόλευε;
Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το σκηνικό βίας που στήνεται στην Ελλάδα.
Το πρώτο πάντως δικό μας συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται περί σοβαρής ενέργειας. Επειδή δείχνει σχεδιασμό και προμελέτη (επιλογή του σημείου των πυροβολισμών, κάψιμο του κλεμμένου αυτοκινήτου κλπ). Και έπειτα, θέλει και πείρα και …γκατς για να πας έξω από τα γραφεία του κυβερνητικού κόμματος και να ρίχνεις με αυτόματο στο γραφείο του πρωθυπουργού. Δεν το κάνει ο τυχόν “αναρχικός των Εξαρχείων” αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου