Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Επιστολές Σταϊκούρα για τις ΜΚΟ και τις επιχορηγήσεις


Εν όψει της κατάρτισης του σχεδίου προϋπολογισμού του 2013, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε στους υπουργούς δύο επιστολές για τις ΜΚΟ και τις επιχορηγήσεις.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεσμεύονται όλες οι πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 και αφορούν επιχορηγήσεις προς ΜΚΟ και σωματεία, ενώ από το 2013 όλες πλέον οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση.

Σχετική επιστολή απέστειλε προς όλους τους υπουργούς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Σε ό,τι αφορά τις επιστολές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο διαχρονικός εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης που αφορά τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, άλλων συλλογικών φορέων, καθώς και την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού.

Ο κ. Σταϊκούρας ζητεί τον πλήρη κατάλογο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων συλλογικών φορέων που χρηματοδοτούνται από τα υπουργεία, καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών.

Ζητεί, επίσης, να μάθει ποιες εκ των δαπανών αυτών αποτελούν νομική υποχρέωση του Δημοσίου και ποιες κρίνονται από την πλευρά των υπουργών ως απολύτως αναγκαίες.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου