Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ολαντ: Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρώπης και θα παραμείνει στο ευρώ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σαρανταπέντε λεπτά διήρκεσε, όπως προέβλεπε εξάλλου και το πρωτόκολλο η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία.
Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Φρανσουά Ολάντ να κατέβει από τα σκαλιά του «Ελιζέ» και να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να καλωσορίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Γαλλία.
Αμέσως μετά την ένθερμη χειραψία που είχαν, κατευθύνθηκαν αμέσως στην αίθουσα για τη σύσκεψη. Όταν ζήτησαν οι φωτορεπόρτερ να βγάλουν μια φωτογραφία των δυο τους, ο κ.Ολαντ τους έκανε μία χειρονομία, εξηγώντας τους πως η φωτογράφιση θα γίνει μετά.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, και πραγματοποιήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου των Ηλυσίων, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνάντησή τους η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Ο Γάλλος πρόεδρος, τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα πλέον. Παράλληλα επεσήμανε ότι εξαρτάται από τους πολιτικού της χώρας μας προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να πετύχουν τους στόχους τους, «λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα μπορεί να αντέξει ακόμη ο ελληνικός λαός».
Καταλήγοντας, ο Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι αναμένει την έκθεση της Τρόικα και το Συμβούλιο Κορυφής που θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο.
Παίρνοντας τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε χαιρετισμό στον Γάλλο πρόεδρο και τις ευχαριστίες του για την υποδοχή μιλώντας στα γαλλικά ενώ εξήρε και τις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού λαού.
«Κάποιοι ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει» είπε με έμφαση ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας όχι μόνο θα παραμείνει εντός της Ευρωζώνης αλλά θα διαδραματίσει και τον ρόλο που της αξίζει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανάκαμψη, εξάλειψη του χρέους, εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεις, στόχους που για να επιτευχθούν, όπως είπε, πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη.
Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε πως μεταξύ άλλων, Ευρώπη, σημαίνει δημοκρατία αλλά και αξιοπρέπεια και πως οι κοινωνίες που δοκιμάζονται, πρέπει να κρατήσουν όρθια την αξιοπρέπειά τους και την δημοκρατία προκειμένου να υπάρχει κοινωνική συνοχή.
Αμέσως μετά οι δύο άνδρες χαιρετήθηκαν και ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε στο αυτοκίνητο και αποχώρησε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

.iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου