Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ετοιμάζουν σχέδιο για πρόωρες εκλογές - Αποφασισμένος ο Σαμαράς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Όλα δείχνουν πως πάμε για πρόωρες εκλογές. Το Μαξίμου λοιπόν είναι έτοιμο ακόμα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά του, όπως έκανε και στην περίπτωση με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.



Νωρίτερα υπήρξε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει πως δεν θέλει τις εκλογές αλλά δεν τις φοβάται κιόλας.

Το μήνυμα πάντως στο Μαξίμου θεωρείται δεδομένο: Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν πει στον Σαμαρά ότι αν δεν αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τότε θα δει την κυβέρνηση να χάνει την δεδηλωμένη.

"Ανοίξτε ξανά την τηλεόραση και τότε να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου για τη νεα ΕΡΤ", φέρονται να λένε οι δυο εταίροι.

Το ΠΑΣΟΚ με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι γνώριζε από την Κυριακή την πρόθεση Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ και ότι διαφώνησε σφόδρα με αυτό.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,  δείχνει αμετακίνητος από την απόφασή του για την ΕΡΤ και να είναι έτοιμος να ζητήσει ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να δει τις προθέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων του.
Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Στη διάθεση του Μαξίμου υπάρχουν στοιχεία και δημοσκοπήσεις που τοποθετούν τη Νέα Δημοκρατία στο 34% στην χειρότερη περίπτωση, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Το αν τελικά θα πάμε για εκλογές θα εξαρτηθεί  από τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως οι δύο πολιτικοί άντρες δεν σκοπεύουν να τραβήξουν το σχοινί και θα προτείνουν μία συμβιβαστική λύση προς τον Σαμαρά, αλλά αυτή δεν θα γίνει δεκτή όπως διαμηνύουν κύκλοι του Μαξίμου.


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου