Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ξένα και ντόπια συμφέροντα μεθοδεύουν την πτώση Σαμαρά

Σενάρια αποσταθεροποίησης απεργάζονται ξένα και ντόπια συμφέροντα για να ρίξουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Τις τελευταίες ώρες, εντείνονται οι ζυμώσεις σε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά γραφεία, για να μεθοδευτεί η πτώση του Αντ. Σαμαρά.
Η απόφαση είναι ειλημμένη και έχουν δοθεί και συγκεκριμένες κατευθύνσεις από κέντρα εκτός Ελλάδος, ώστε να επιχειρηθεί η ανατροπή του Αντ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία και να τοποθετηθεί στη θέση του ένας απόλυτα ελεγχόμενος πρωθυπουργός.

Γνωστές πολιτικές οικογένειες των Αθηνών και επιχειρηματικά τζάκια, ήδη συζητάνε την επόμενη μέρα στην πολιτική σκηνή και σχεδιάζουν τη νέα κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει, ενώ ήδη μελετάνε ονόματα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Αντ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία.
Ουσιαστικά μεθοδεύεται ένα…συνταγματικό πραξικόπημα για να ικανοποιηθούν κάποια κέντρα, εκτός και εντός Ελλάδος, που ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα, ότι ο Αντ. Σαμαράς θα ήταν πρωθυπουργός.
Εδώ και πάρα πολλές ημέρες, συζητάνε συγκεκριμένα σενάρια για το ποιος μπορεί να είναι ο διάδοχος του Αντ. Σαμαρά και ουσιαστικά τορπιλίζανε με τις κινήσεις τους την προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις.
Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ΕΡΤ ήταν η αφορμή για να ξεδιπλωθούν τα σενάρια αποσταθεροποίησης και να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου