Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Χάος και νέο αδιέξοδο προκαλούν Κουβέλης – Βενιζέλος

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, η κρίση στην κυβέρνηση υπάρχει, είναι εδώ και καμιά εκτόνωση δεν έχει επέλθει αφού η διαφορά των τριών κομμάτων για την ΕΡΤ είναι χαώδης.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φ. Κουβέλης απειλεί να τινάξει στον αέρα τη σύσκεψη της Τετάρτης ζητώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να ανοίξει την ΕΡΤ. Σύμφωνα με την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
«Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή.
Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.
Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ».
Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ τα νεύρα είναι τεταμένα και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Ιπποκράτους:
«Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.
Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή».
Μέσα στο κλίμα αυτό αναζητούνται λύσεις για το πώς θα λειτουργήσει η ΕΡΤ κι έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να εκπέμψει εκτός του ραδιομεγάρου της Μεσογείων, μέσω του καναλιού της Βουλής. Είναι άγνωστο, όμως, ποιοι θα κάνουν τις εκπομπές, αν θα υπάρχει ενημερωτικό ή απλά θα είναι μια πειραματική εκπομπή μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Χάος δηλαδή και νέο αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου