Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η νύχτα της… Αγίου Κωνσταντίνου

Οι 24 ώρες που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη ΔΗΜΑΡ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι χθεσινές ενώ και η σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να βγάλει παραιτήσεις και διασπάσεις. Το κλίμα είναι εξαιρετικά φορτισμένο αφού η επιλογή της ρήξης από τον Φ. Κουβέλη έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Δ. Χατζησωκράτης πνέουν μένεα κατά του προέδρου τους με τον οποίο είχαν πολύ στενή συνεργασία. Το ίδιο συμβαίνει και με λιγότερο προβεβλημένα στελέχη του οργανωτικού όπως οι κ. Στ. Λιβαδάς και Γ. Αντωνίου που βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από την Αγίου Κωνσταντίνου.
Οι μόνοι σκληροπυρηνικοί που ήθελαν σύγκρουση με τον Αντ. Σαμαρά είναι όπως φαίνεται ο κ. Αντώνης Μανιτάκης και η υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη ενώ σιωπά προς το παρόν ο Αντ. Ρουπακιώτης. Στη χθεσινή συνεδρίαση μάλιστα η κ. Σκοπούλη φέρεται να ζήτησε από τον Φ. Κουβέλη να επιμείνει στη διάρρηξη των σχέσεών του με τον Αντ. Σαμαρά. Ο Μανιτάκης λοιπόν και η Σκοπούλη με το μηδενικό έργο στην κυβέρνηση, με εμφανείς προσπάθειες να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια που γινόταν έβγαλαν… γλώσσα. Θεμιτό να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά αν είχαν πάθει… ιλαρά στην κυβέρνηση ας αποχωρούσαν. Καλύτερες υπηρεσίες θα προσέφεραν στον τόπο.
Κατά άλλες πληροφορίες, στην απόφαση του Φ. Κουβέλη να αλλάξει γραμμή για την ΕΡΤ, να ακυρώσει την αρχική συμφωνία και να πάει με πρόταση επαναπρόσληψης όλων των εργαζόμενων, κύριο ρόλο έπαιξε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου. Ο γνωστός Παν – Παν, αρθρογράφος στο Έθνος και παλαιός πρόεδρος της ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ.
Λέγεται ότι έξω από την αίθουσα που έγινε χθες η συνεδρίαση και ο κ. Κουβέλης άλλαξε στάση, ακούστηκαν βαριές κουβέντες ενώ οι δημοσιογράφοι που τηλεφωνούσαν σε κορυφαίους της ΔΗΜΑΡ άκουγαν εμβρόντητοι ύβρεις κατά του προέδρου για την απόφασή του να θέσει σε κίνδυνο τη χώρα.
Σήμερα η ΔΗΜΑΡ έχει νέα συνεδρίαση όπου και θα εκτιμηθεί η στάση που τηρήθηκε, υπό το βάρος των γεγονότων και φυσικά της σκληρής κριτικής που δέχεται από τους πάντες ο Φ. Κουβέλης. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάγγελμα Σαμαρά και το προσκλητήριο Βενιζέλου να επιστρέψουν στην κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ όσων λειτουργούν με ψύχραιμο τρόπο. Όχι ότι θα επιστρέψουν με στελέχη στην κυβέρνηση αλλά τουλάχιστον με διακριτική στήριξη στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου