Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή του Α. Σαμαρά στους υπουργούς


Κατευθύνσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κράτους και την αναβάθμιση, στο υψηλότερο επίπεδο, της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, έδωσε ο πρωθυπουργός με επιστολή του, προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Απαραίτητη για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης είναι η άμεση εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και η λειτουργία της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει την οριζόντια συνεργασία μεταξύ των υπουργείων.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του επισημαίνει ότι η Επιτροπή Συντονισμού θα εξετάζει, ως προς τη σκοπιμότητά τους, όλες τις δράσεις πληροφορικής των υπουργείων, πριν από τη διενέργεια οποιουδήποτε διαγωνισμού, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η αποφυγή φαινομένων αλληλεπικάλυψης ή επιδίωξης αντιφατικών μεταξύ τους στόχων.

Επίσης καθιστά σαφές ότι η ψηφιακή υπογραφή καθώς και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, μεταξύ των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί σε όλους τους φορείς του δημοσίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου