Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Όχι στα εξιλαστήρια θύματα και τους αποδιοπομπαίους τράγους


Και ξαφνικά, όλες οι πυξίδες, όλα τα δάκτυλα, όλοι οι μισθοφόροι των «συγκροτημάτων» δείχνουν Παπακωνσταντίνου. Ιδού ο άνθρωπος! Ίδε ο αμνός του ΠΑΣΟΚ, ο αίρων την αμαρτία του Κινήματος. Το εξιλαστήριο θύμα έχει βγει γυμνό στην αρένα και τα «θηρία» δεν βλέπουν την ώρα να το κατασπαράξουν, μπας και ικανοποιηθεί το πόπολο και την γλιτώσουν οι ίδιοι. Η προτροπή να στήσουμε μερικούς στον τοίχο, δείχνει να ενσαρκώνεται στην «αγία τριάδα» των κολασμένων: τον (άλλοτε) «ωραίο Μπρούμελ», τον Λούα – Λούα και τον Παπάκ. Ας είναι και ένα τέταρτο της ντουζίνας, αρκεί να υπάρξει αίμα για ξεκάρφωμα. Φτάνουν όμως αυτοί για να θεωρήσουμε ότι ικανοποιήθηκε το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας ή θα παίξουν τον ρόλο των εξιλαστήριων θυμάτων για να γλιτώσουν την δίκαιη τιμωρία οι άλλοι, οι πολλοί, επώνυμοι που παριστάνουν τώρα τους ανώνυμους;

Δεν συμπαθώ τον κ. Παπακωνσταντίνου (τουναντίον), σιχαίνομαι τις θεωρίες συνωμοσίας σαν τις αμαρτίες μου και είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ όποιους έβλαψαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την χώρα μου. Ας δεχτούμε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «αμάρτησε» για τις ξαδέρφες του! Ας δεχτούμε ότι παρανόμησε τόσο απροκάλυπτα, για να καλύψει 1,22 εκατομμύρια δολάρια κατατεθειμένα σε τράπεζα του εξωτερικού προ του 2007!
Μπορούμε όμως να δεχτούμε πως το συγκεκριμένο αμάρτημα και η όποια (αν και οψέποτε) τιμωρία του, μπορεί να εξιλεώσει τον απίστευτο εσμό των πολιτικο – οικονομικών συμμοριών που τόσα χρόνια λυμαίνονταν ξεδιάντροπα τον πλούτο της Πατρίδας μας; Δεν νομίζω! Υπάρχουν και άλλοι πρωταίτιοι, δεκάδες ή και εκατοντάδες που πρέπει να παίρνουν σειρά. Υπάρχουν επίσης και όλοι εκείνοι, οι εκπρόσωποι μιας ασύδοτης και αχόρταγης (ψεύδο) αστικής τάξης, που ενθυλάκωσαν παράνομα και καταχρηστικά τον πλούτο μας και τον μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα, πολυτελή σαλέ και ακίνητα ανά την Ευρώπη, πανάκριβα αυτοκίνητα, «μαύρες» καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και off shore νησιωτικούς παραδείσους. Με όλους αυτούς τι κάνουμε; Θα κρυφτούνε όλοι πίσω από το «ξαδερφικό» αμάρτημα του πρώην Υπουργού ποιούντες την νήσσα;
Η σπουδή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον πρώην στενό του συνεργάτη και «συνάδελφο» στην καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας συνολικά, μου φαίνεται τουλάχιστον ύποπτη. Ο θόρυβος που έχει σηκωθεί από τα ΜΜΕ, των καναλαρχών πρωτοστατούντων, είναι πολύ εκκωφαντικός για να μην είναι ενορχηστρωμένος. Η λίστα της Κριστίν, που άλλος την «πείραξε», άλλος την «ξέχασε», άλλος την «έχασε» και άλλος την «μαρτύρησε» αφού την είχε «κάνει γαργάρα» για δύο ολόκληρα χρονάκια, ελπίζω να μην γίνει το ελάχιστο άλλοθι για την αθώωση ενός ολόκληρου σάπιου συστήματος και ο «φερετζές» πίσω από τον οποίο θα κρυφτούν ανακουφισμένοι όλοι εκείνοι που θα έπρεπε ήδη να λογοδοτούν για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους τα τελευταία 30 χρόνια.
Εκτός της περίπτωσης να αποτελεί σχεδιασμένη κίνηση τακτικής ώστε να αρχίσει να «ξηλώνεται» το πουλόβερ της επαίσχυντης «ομερτά» που κρατάει πεισματικά κλειστά τα στόματα όσων ξέρουν και θα έπρεπε ήδη να «κελαηδούν», η δίωξη του πρώην Υπουργού και μόνο και μάλιστα με μια τόσο «λάιτ» κατηγορία, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με περίσκεψη από τον Πρωθυπουργό. Το όφελος της χώρας από την συγκάλυψη των ενόχων χάριν της κυβερνητικής σταθερότητας, θα πρέπει να ζυγιστεί καλά, έναντι του πολλαπλάσιου οφέλους από την αποκάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων (πολιτικών ή οικονομικών παραγόντων) ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας.
Σε τελευταία ανάλυση, ο λαός οφείλει να μάθει την αλήθεια, ακόμη και αν χρειαστεί να σπάσουν τα «αυγά» της συγκυβέρνησης. Ο συναγελασμός και η κολλεγιά με τους υπαίτιους, αυτουργούς ή συγκαλύπτοντες αδιάφορο, των δεινών που τραβάει ο κοσμάκης, θα έχει οπωσδήποτε κοντά ποδάρια. Αντίθετα, η τόλμη της καταγγελίας και η αποφασιστικότητα για συνολική τιμωρία των ενόχων, ακόμη και αν περνάει από νέες εκλογές και ιδίως τότε, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ενότητα του Έθνους και για την συστράτευση όλων σε κοινούς στόχους και οράματα για μια νέα αρχή. Μια αρχή που θα βασίζεται στη Νέμεση και θα προτείνει λυτρωτικό όραμα διαφάνειας και δικαιοσύνης.
Akenaton 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου