Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τρία δις. ευρώ πληρώνουν οι Έλληνες την ανικανότητα και την διαπλοκή της ΔΕΗ


Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, λέει ο σοφός λαός όμως αν κάποιος κάτσει και δει τι πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες κρυφά και φανερά θα πάθει σοκ.
Δε φτάνουν τα μέτρα που παίρνονται και που θα αυξήσουν κατακόρυφα τους φόρους, τώρα θα αδειάσουν και οι τσέπες μας (οι άδειες ουσιαστικά) και από άλλα κρυφά και φανερά χαράτσια. Φανταστείτε μόνο ότι για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 δώσαμε 1,1 δις ευρώ. Έρχεται λοιπόν και η ΔΕΗ και κάνει τις αυξήσεις της στα τιμολόγια, βγάζει για επικοινωνιακούς λόγους τη μέση αύξηση που θα είναι 8%-10%, αλλά δε βγάζει τις κρυφές αυξήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το… 24%.

Όποιος μπει στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης και δει τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάνει την αντιπαραβολή με τα περσινά, τότε θα καταλάβει το ηλεκτροσόκ που θα υποστεί μόλις πάρει τον πρώτο λογαριασμό, ο οποίος σημειωτέον περιλαμβάνει ακόμη και το χαράτσι των ακινήτων.
Από τον τιμοκατάλογο προκύπτει ότι πολλές κατηγορίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα πληρώσουν πάνω από 10% ακριβότερο το ρεύμα,
Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν εξοχικά, δεύτερες κατοικίες και κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, καθώς θα επιβαρυνθούν με αύξηση στους λογαριασμούς τους της τάξης του 24%.
Διψήφιες αυξήσεις επιφυλάσσονται και για νοικοκυριά που βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο κατανάλωσης. Για παράδειγμα, για κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρων το τετράμηνο η αύξηση του λογαριασμού θα ανέρχεται στο 15%.
Και το εντυπωσιακό που προκύπτει: Η ΔΕΗ αναμένεται να εισπράξει εντός του 2013 περίπου2,89 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας αυτών των αυξήσεωνΣχεδόν 3 δις. ευρώ δηλαδή πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για το ρεύμα. Τι φόρους δηλαδή και χαράτσια. Κι όλα αυτά γιατί η Επιχείρηση που είναι μονοπώλιο στην Ελλάδα δε φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις την εποχή που γεννούσαν και οι κότες χρυσά αυγά. Είχε φροντίσει φυσικά με συνέργεια των εκάστοτε κυβερνήσεων να διορίζει σωρηδόν, να δίνει χορηγίες στους συνδικαλιστές, να χαρίζει εκατομμύρια σε επιχειρηματίες, να δίνει τζάμπα ρεύμα και στον κάθε πικραμένο.
Υ.Γ. Δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στη ΔΕΗ. Έρχονται τώρα και οι επιχειρηματίες και λένε ότι θα μετακυλήσουν την αύξηση του ρεύματος στις τιμές των προϊόντων. Θα ξαναπληρώσουμε δηλαδή αγοράζοντας από τα καταστήματα. Ή δε θα αγοράσουμε ξανά και θα βουλιάξει η κατανάλωση.
Ωραία πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου