Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανατροπή: Για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία


Όπως έχουμε ξαναπεί, σημασία στις δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να δίνουμε και μεγάλη. Φωτογραφία της στιγμής είναι. Ωστόσο, η νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα γράφαμε: Οτι ο Τσίπρας… δεν τραβάει.Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10%, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, ΔΗΜΑΡ με 7% και ΚΚΕ με 5,5%.
Σε σχέση με τον Δεκέμβριο δηλαδή η ΝΔ κερδίζει 3 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 2 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα ίδια ποσοστά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν μία μονάδα, η Χρυσή Αυγή χάνει μισή μονάδα, η ΔΗΜΑΡ κερδίζει μισή μονάδα και το ΚΚΕ κυμαίνεται στα ίδια περίπου ποσοστά.

Στην παράσταση νίκης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προηγείται ο
-ΣΥΡΙΖΑ με 44% και ακολουθεί η ΝΔ με 39%. Τον προηγούμενο μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στην παράσταση νίκης με 60% και ακολοθούσε η ΝΔ με 25%.
Στο ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται
-Ο Αντώνης Σαμαράς με 48%
-Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%
-Κανένας 25%
Τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά ήταν 40%, του Αλέξη Τσίπρα 29% και κανένας 27%
Όσο για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών συγκεντρώνουν
-Σαμαράς 45% από 40%
Για πρώτη φορά δηλαδή μετά από καιρό η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω σκληρής λιτότητας. Αυτό κι αν είναι ανατροπή.
Ομως, δεν πρέπει να ξεγελιούνται στη ΝΔ και στην κυβέρνηση. Ο,τι δίνει ο λαός το παίρνει σε μια νύχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου