Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Ο ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ"

«Ο πρωθυπουργός, την ύστατη ώρα, οφείλει να επιδείξει σύνεση και σωφροσύνη και να αφήσει τα εκβιαστικά διλήμματα, διότι δεν προσφέρουν τίποτα για το μέλλον της χώρας. Εάν θέλει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τους κινδύνους και να...
περιορίσουμε τα προβλήματα για τη χώρα και την ανασφάλεια, που αισθάνεται η κοινωνία, τρόπος υπάρχει. Χρειάζεται να συνεννοηθεί εντίμως με τους πολιτικούς αρχηγούς, να μας πει να συμφωνήσουμε, επιτέλους, επί της εθνικής γραμμής και τότε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα».



Αυτά δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο «Βήμα FM» και αναφερόμενος στα σενάρια περί κυρώσεως της νέας δανειακής συμβάσεως, με 180 ψήφους από τη Βουλή.

Ωστόσο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μετακυλίσει τις ευθύνες της στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε:

«Ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών είπε πως δεν είναι επιβεβλημένο νομικά, αλλά δίνει μια εξήγηση για τον πολιτικό χαρακτήρα του εθνικού ζητήματος. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτό που απασχολεί στα σοβαρά την ελληνική πολιτική ζωή είναι ότι η κυβέρνηση προσχωρεί σε μια επιλογή που θα καθορίσουν οι εταίροι μας και γενικώς χωρίς να έχει διαπραγματευθεί ή να έχει εθνική γραμμή. Το πώς θα ψηφιστεί η σύμβαση, έχει εξηγηθεί πολλές φορές από την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά. Και, όπως βλέπετε, δεν είναι πρόβλημα για τη χώρα εάν μια σύμβαση αποσπά απλή πλειοψηφία ή ενισχυμένη. Διότι και το Μνημόνιο έτυχε ευρύτερης αποδοχής».

Τέλος καταλήγει: «Η εθνική προσπάθεια, που είναι ζητούμενο, δεν εξαρτάται μόνον από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρωτίστως εξαρτάται από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διεγείρει τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Ο ψευδόμενος πρωθυπουργός, αυτός που δεν έχει στρατηγική για τη χώρα, δεν μπορεί να συγκινήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου