Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Θέλουμε εθνική ενότητα, ή πόλωση που εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση;


Όσα έγιναν σήμερα σε παρελάσεις σε όλη την χώρα επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία οποιουδήποτε πολιτικού σε δημόσια συγκέντρωση προκαλεί πλέον απίστευτες αντιδράσεις.
Από το κύμα της αγανάκτησης δεν ξέφυγε και ο κ. Παπούλιας, τον οποίο, καλώς η κακώς,  πολλοί ταυτίζουν πλέον με την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και ισχυροί συμβολισμοί που δεν μπορούν να αγνοηθούν από κανένα. Παρά τις απαράδεκτες ύβρεις προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα αρχικά επεισόδια διάφορων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ “αγανακτισμένων” και …οπαδών του Ηρακλή, τελικά η παρέλαση έγινε ενώπιον του λαού.

Αυτό που έπρεπε δηλαδή να γίνει από την αρχή. Επειδή, αν δεν κάνω λάθος τόσο καιρό δίναμε αγώνες για να μην καταργήσουν τις παρελάσεις και τα εθνικά σύμβολα. Τώρα το κάνουμε μόνοι μας; Αυτός είναι ο στόχος των αυτόκλητων σωτήρων και των δήθεν επαναστατών;
Πως έπρεπε να εξελιχθεί η κατάσταση το δείχνει ο λαός που χειροκροτούσε την παρέλαση μετά. Η παρέλαση έπρεπε να γίνει και όλα τα κόμματα να κατέβαζαν χιλιάδες κόσμου να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, της Γερμανίας και των ντόπιων Γκαουλάιτερ.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Τειρεσίας για να καταλάβει ότι μόνο την πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρετούν τα σημερινά επεισόδια. Με την πόλωση που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο Παπανδρέου (ομιλία στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ, επιθέσεις στην αντιπολίτευση) είναι προφανές ότι προσπαθούν να σύρουν τις πολιτικές και κοινωνικές αντιπαραθέσεις στα άκρα για να πάνε στις εκλογές ως “ήρεμη δύναμη” απέναντι στο χάος και την αναρχία.
Το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου: «τα γεγονότασυνιστούν απόπειρα εκτροπής από τους δημοκρατικούς θεσμούς»
Όπως γράψαμε και αλλού υπήρξε και η εξής εικόνα στην Θεσσαλονίκη: Ενώ ο λαός χειροκροτούσε τον Στρατό, διάφοροι αριστερούληδες “επαναστάτες” αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να παρελάσει το τμήμα των εφέδρων της ”Λέσχης Φίλων Καταδρομέων”. Έκλεισαν το δρόμο και δημιουργήθηκε χάος και ένταση, με άλλους πολίτες που φώναζαν “θα περάσουν, θα περάσουν”. (Δείτε το βίντεο στο taxalia).
Δηλαδή υπάρχουν “κακοί” και “καλοί Έλληνες”. Αυτό θέλει να μας πει η επίσημη και ανεπίσημη αριστερά που στήριζε τόσα χρόνια το σύστημα ΠΑΣΟΚ; Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να μας διχάσουν αυτές τις ώρες, να μας πουν ότι όλοι ίδιοι είναι; Τι και ποιούς εκπροσωπούν; Είναι άραγε εντελώς τυχαίο ότι βγήκε σήμερα ο Μητσοτάκης και είπε να μας σώσει με κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” όπως εκείνη η ανεκδιήγητη του Ζολώτα;
Κατά τα άλλα, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, ίσως να έχουν προσγειώσει ανώμαλα την πολιτική, αλλά και την πολιτειακή ηγεσία της χώρας.  Με αφορμή την εθνική επέτειο, περισσότερο εθνικοποιημένοι και πολιτικοποιημένοι από κάθε άλλη φορά, οι πολίτες έδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, που άλλοτε θα άγγιζε τα όρια της ύβρεως, πόσο ικανοποιημένοι είναι από τους χειρισμούς της ηγεσίας τους.
Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο να αποκαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ‘’προδότης’’, όταν φτάνουμε στο σημείο να γίνονται συζητήσεις επ’ αυτού, τότε, κύριοι, έχουμε σοβαρό πρόβλημα.  Και θα πρέπει ο Πρωθυπουργός της χώρας, ως ο ισχυρότερος πολιτικός άνδρας, αντί να σπαταλάει το κύρος του σε ανέφελα διαγγέλματα, να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που επιβάλλει το σύνταγμα του κράτους.
Ο,τι κι αν υποστηρίζει ο καθένας (δεξιός, αριστερός, οικολόγος, πράσινος, κίτρινος, μπλε, πουά) πρέπει αυτές τις κρίσιμες ώρε να είμαστε ενωμένοι.
Και σε αυτό είναι σωστή η δήλωση Σαμαρά: Όχι μικροκομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς και για επικοινωνιακούς λόγους.
Είναι επικίνδυνες μέρες αυτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου