Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Διαβάστε τι έλεγε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας για το "κούρεμα" λίγους μήνες πριν


Ιδού ορισμένα ακριβή αποσπάσματα όσων έχει πει ο κ. Παπανδρέου:
«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι καταστροφή για τους πολίτες»
16/11/10 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Το σενάριο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν συζητείται καν. Θα είναι καταστροφή για τους Ελληνες πολίτες, δεδομένων των θυσιών στις οποίες συναίνεσαν. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Διαψεύσαμε ήδη όσους υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της. Συνεχίζεται η προσπάθειά μας».
«Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα συνεπαγόταν κατάρρευση ελληνικών τραπεζών»

23/03/11 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γερμανικό περιοδικό «STERN»:

«Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συνεπαγόταν κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες πιθανόν να κατέρρεαν. Εκτός αυτών, θα είχαμε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το τίμημα δεν θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε στην Ευρώπη. Θα επιστρέψουμε κάθε cent. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της - και μάλιστα με μεγάλο τόκο».
«Αναδιάρθρωση χρειάζεται η χώρα, όχι το χρέος».

15/4/11 Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

«Γιατί δεν κάνουμε μια αναδιάρθρωση; Πολλά λέγονται και εκτοξεύονται με ανευθυνότητα. Ας το καταλάβουν όλοι ότι δεν μιλάμε για ένα πειραματόζωο, μιλάμε για μια χώρα, για έναν λαό που έχει προοπτική και θέλει σταθερότητα. Επιτέλους, να τελειώσει αυτή η φιλολογία... Πολλοί λένε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό είναι το πρόβλημα; Αναδιάρθρωση χρειάζεται η χώρα, όχι το χρέος. Γιατί αν παράγουμε συνεχώς ελλείμματα, καμία σημασία δεν έχει αν έχουμε σήμερα μικρό ή μεγάλο χρέος. Ναι, η κυβέρνηση και οφείλει και διαχειρίζεται με τον πιο ουσιαστικό, συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο το δημόσιο χρέος, μέσα σε αυτές τις δύσκολες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συνθήκες».
«Δεν συζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους».

7/01/11 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο πρακτορείο Dow Jones Newswires:
«Δεν κάνουμε συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους. Προσβλέποντας στην ανάπτυξη, στη δημοσιονομική προσαρμογή, στις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε και στο γεγονός ότι έχουμε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να αποπληρώσουμε το χρέος».
«Αν κάναμε αναδιάρθρωση, αυτό θα είχε νόημα στις αρχές της κρίσης».

30/9/10 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»
Στη διαπίστωση των δημοσιογράφων ότι οι ειδικοί αμφιβάλλουν εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στο ερώτημα αν χρειαστεί αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους: «Εάν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα ήταν πιο έξυπνο να το κάναμε στις αρχές της κρίσης. Αλλά ακριβώς αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε. Θέλουμε να παραμείνουμε φερέγγυοι έναντι των πιστωτών μας. Η Ελλάδα έδωσε μάχη για να αντιμετωπίσει δύο ελλείμματα· όχι μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και το έλλειμμα εμπιστοσύνης. Με γρήγορες και σκληρές αποφάσεις επανακτήσαμε την αξιοπιστία μας».
«Δεν είναι στην ατζέντα μας η αναδιάρθρωση του χρέους».

3/11/10 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN
«Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης. Είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε επίσης, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας. Από το 2012 η Ελλάδα θα έχει πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος και προσβλέπει σε ανάπτυξη για το 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας».
«Δεν αποτελεί επιλογή μας η αναδιάρθρωση».

29/01/11 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse»
«Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, που, όπως η ίδια έχει προτείνει, θα μπορούσε να βοηθηθεί εάν της δινόταν περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου