Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κρύβονται οι βουλευτές του Πασόκ στην Φθιώτιδα


Παρέλαση παρωδία αλλα και ευτελισμός για τους πασόκους πολιτικούς παράγοντες του Νομού καταγράφτηκε σήμερα.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  έσπευσαν να ….κρυφτούν αφού κανένας τους δεν τόλμησε να παραστεί στην κεντρική παρέλαση της Πλ. Ελευθερίας.Μοναδικός από τους βουλευτές ήταν ο  βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Σταΐκούρας.
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν νωρίς όταν έγινε η κατάθεση των στεφανιών. οι διαμαρτυρόμενοι πλησίασαν  αρκετά κοντά τους επισήμους και τους ….έψαλλαν γαλλικά!

Την κατασταση έσωσε ο μητροπολίτης Φθιωτιδας Νικόλαος ο οποίος απευθύνθηκε προς τους διαδηλωτές και τους ζήτησε να σεβαστούν το μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο και μετά τους είπε «κάντε ότι θέλετε..» και εκείνοι το σεβάστηκαν.
Στην Πλατεία Ελευθερίας απέναντι ακριβώς απο την εξέδρα στην  οποία απέφυγαν  να ανεβούν αρκετοί παροτι το προέβλεπε το…διευρυμένο φέτος πρωτόκολλο και εκτός από τον Γενικό Γραμματέα δια βίου μάθησης Ευθύμιο Μπάκα, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά, τον δήμαρχο Λαμιεων Γιώργο Κοτρωνιά, τον πρόεδρο του περιφερειακού Συμβουλιου Δημ. Τιμπλαλέξη και από πλευράς εκκλησίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικόλαο  έδειχνε σχεδόν άδεια και  να  σημειωθεί ότι  τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει μάχη για το ποιος θα πρωτοανεβει στην εξέδρα και σε ποια θέση θα καθίσει.
Στο τιμ των επισήμων συμπεριλαμβάνονταν και οι εκπρόσωποι των αρχών  της Δημόσιας τάξης, του Στρατού κ.α.
Όμως ο μεγαλύτερος ευτελισμός και  η σημειολογική απαξίωση των επίσημων προήλθε από  τους νέους και τις νέες που παρηλασαν. Το 60-70 % των μαθητών όταν έφτανε μπροστά στην εξέδρα απέστρεφαν το κεφάλι τους και αντί κατά το τυπικό να κοιτούν δεξιά προς τους επισήμους με ιδιαίτερα επιδεικτικό τρόπο έστρεφαν το κεφάλι τους αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου