Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: απλοί παρατηρητές των εξελίξεων Παπανδρέου – Βενιζέλος


Με εντολή του Πρωθυπουργού ο κ.Βενιζέλος τηλεφώνησε σήμερα  στον κ. Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Το ερώτημα είναι φυσικά πόσο ενημερωμένος είναι ο κ. Βενιζέλος γι αυτά που γίνονται στην Ευρώπη. Ο κ. Σαμαράς τον άκουσε μόνο.
Όπως είναι γνωστό, χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, στο χρονικό κενό μεταξύ της συνόδου των 27 και της συνόδου των χωρών της ευρωζώνης (!), ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κλήθηκε για ενημέρωση και συναντήθηκε  με τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρόμπαϊ και Ζοζέ Μπαρόζο. Στη συνάντηση ήταν και ο Ευ. Βενιζέλος.

Όπως εξάλλου δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, για μια ακόμη φορά, οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος παρίστανται και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά δεν διαπραγματεύονται. Δεν παρουσιάζουν κανένα ελληνικό σχέδιο απέναντι σε όσα σχεδιάζονται και δρομολογούνται για την Ελλάδα.
Αυτό ακριβώς είναι το λάθος που οδηγεί τη χώρα, εδώ και δύο χρόνια, από το κακό στο χειρότερο.
Όπως έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.
Γι’ αυτό -όπως είπε- απαιτείται, άμεσα…
  • Να υπάρξει Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.
  • Να “πάρουν μπροστά οι μηχανές” και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα.
  • Να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως υπογράμμισε, ήδη, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει ότι η αναθεώρηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα.
  • Κινδύνους για τις αντοχές και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη διασφάλιση της ρευστότητας.
  • Κίνδυνος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που πρέπει να αποτραπούν, ώστε να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι συνταξιούχοι μας.
  • Κινδύνους για τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών.
    Ώστε να μην “πυροδοτηθούν” άλλες δυσάρεστες εξελίξεις, όπως η μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
  • Κινδύνους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, για όσο διάστημα -και αυτό εκτιμάται, δυστυχώς πλέον, ότι θα είναι πολύ μεγάλο-  η χώρα θα μείνει εκτός αγορών.
  • Κινδύνους για τον οικονομικό έλεγχο της χώρας και την επιβολή πιο σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας σε μια Κοινωνία, που, ήδη, έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου