Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Με την ελπίδα να τους φωτίσει η Μεγαλόχαρη…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό – και κυρίως από τις 15 Ιουνίου και μετά, όταν ο κ. Παπανδρέου σκέφθηκε να παραδώσει την εξουσία και μετά το… γύρισε σε ανασχηματισμό – το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις μέρες της σχόλης είναι να προσευχόμαστε και να περιμένουμε.


Να ελπίζουμε και να ευχόμαστε να κάνει η Μεγαλόχαρη το θαύμα της και να τους φωτίσει, ώστε να αποφασίσουν ή να κυβερνήσουν ή να προκηρύξουν εκλογές.

Να φωτίσει τον κ. Παπανδρέου, μήπως και μεταξύ Σκιάθου και Κρήτης καταλάβει πως δεν κυβερνά κανείς με δηλώσεις, συνεδριάσεις και ομιλίες σε κοινοβουλευτικές ομάδες και εθνικά συμβούλια και άλλα όργανα του κόμματος.

Να φωτίσει τον κ. Βενιζέλο εκεί στη Σκόπελο, να καταλάβει πως σε μια χώρα που βρίσκεται σε πτώχευση, τα πάντα είναι αρμοδιότητα του υπουργού των Οικονομικών.

Και να επιστρέψει αποφασισμένος να μην ανέβει ο ΦΠΑ και να μην επιτρέψει άλλες βλάβες στον τουρισμό.

Να φωτίσει τον κ.  Ραγκούση εκεί στην Πάρο, ώστε να μην γυρίσει πίσω ορεξάτος και τα ξαναβάλει με τους ταξιτζήδες και αρχίσει νέα περιπέτεια τον Σεπτέμβριο.

Να φωτίσει και όλους τους άλλους, όπου κι’ αν περνούν τις διακοπές τους, να καθίσουν κάτω και να αναζητήσουν λύσεις, επιβάλλοντας κάποιες από αυτές στους έχοντες την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Να τους φωτίσει να σταματήσουν να δυσφημούν τη χώρα δεξιά – αριστερά, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες.

Διαφορετικά…

Διαφορετικά η Ευρώπη θα βρει μια κάποια λύση για το πρόβλημά της (ήδη την Τρίτη ξανασυναντιούνται Μέρκελ και Σαρκοζί) και θα μείνουμε εμείς πτωχευμένοι να ανταλλάσσουμε ομόλογα μέχρι το 2025.

Και τότε…

Τότε κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τίποτε και για κανέναν…

Καλό τριήμερο, Καλό Δεκαπενταύγουστο και από Τρίτη τα σπουδαία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου