Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι εκλογές δεν είναι επιλογή. Είναι ευθύνη και πατριωτικό καθήκον

Η σημερινή κατάσταση συνοψίζεται σε μια φράση: Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αλλά η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη και ανίκανη να διαχειριστεί κάθε πρόβλημα. Το έλλειμμα έχει ξεφύγει και ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί.

Η 6η δόση του δανείου είναι και πάλι αμφίβολη, λίγες μόνο ημέρες μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής   της 21ης Ιουλίου
Η  στάση της κυβέρνησης στο θέμα των εγγυήσεων που απαιτεί η Φινλανδία, ανοίγει την όρεξη και άλλων και σήμερα μπήκε στον χορό των εγγυήσεων και η Αυστρία.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα προβλήματα.
Στο εσωτερικό μέτωπο η κατάσταση είναι επίσης δραματική καθώς μετά τις διακοπές ανοίγουν ένα – ένα όλα τα μέτωπα για την κυβέρνηση, με πρώτα εκείνα των ταξί και της Παιδείας.
Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί στον αιώνα τον άπαντα και να εφαρμόσει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και να «σώσει την Ελλάδα».
Για δύο και πολύ απλούστατους λόγους, που είναι στην ουσία ένας:
1.Τα μέτρα αφορούν την μείωση του κράτους, που αντιδρά για να προστατέψει τον …εαυτό του -  παράδειγμα η “λευκή απεργία” της ΑΔΕΔΥ
2.Αυτό το κράτος είναι ουσιαστικά καταπράσινο με αποτέλεσμα μόνο ελάχιστοι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να θέλουν, ή να τολμούν να τα βάλουν μαζί του.
Ο καιρός θα περνά λοιπόν έτσι, με ένα αέναο σπιράλ θανάτου προς την εθνική καταστροφή.
Και – δοθείσης της ευκαιρίας – είναι αφελείς όσοι από τη ΝΔ νομίζουν (ακόμα) ότι το ΠΑΣΟΚ «θα κάνει την δουλειά» και θα τους απαλλάξει από το επώδυνο πολιτικό έργο της κατεδάφισης του κρατικού Λεβιάθαν.
Δεν λέω….μπορεί σ΄ αυτόν τον γύρο του θανάτου να υπάρξει κάποια στιγμή θεία φώτιση και να σωθεί ο τόπος.
Επειδή, όμως, θαύματα γίνονται μόνο στα παραμύθια, είναι καιρός στη ΝΔ να αντιληφθούν ότι στις σημερινές εποχές τα «ώριμα φρούτα» πληρώνονται πανάκριβα και ότι απαιτείται ένας εθνικός συναγερμός για να βγούμε από το αδιέξοδο. Επειδή όσο θα κυλά άπραγος ο πολιτικός χρόνος θα μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες διεξόδου.
O καιρός είναι τώρα…
Γιατί αργότερα θα κληρονομήσουν μια κατάσταση  που θα είναι αδύνατον να τη διαχειριστούν.
Όταν η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική καταστροφική για τη χώρα και το μέλλον της, τα κόμματα δεν έχουν μόνο πολιτική, αλλά ηθική και εθνική ευθύνη να τη σταματήσουν.
Οι εκλογές δεν είναι επιλογή.
Αποτελούν ευθύνη και πατριωτικό καθήκον.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου