Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πραγματικό δημοψήφισμα οι εκλογές

Η κρίση, η ανεργία, η φτώχεια που σοβεί στα περισσότερα ελληνικά σπίτια έχει οδηγήσει τους πολίτες στην απόφαση να αποφεύγουν και την παραμικρή μετακίνηση, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα.
Και αυτό δεν το λέμε εμείς αυθαίρετα. Προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των τουριστικών ενώσεων, οι οποίες επισημαίνουν, ότι φέτος υπάρχει μία μείωση που ξεπερνά το 30% στους Έλληνες τουρίστες. Και μάλιστα σε μία περίοδο, που ο τουρισμός έχει αύξηση κατά 10%.

Το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου μας οδήγησε σε αυτό το αδιέξοδο. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η αύξηση των φόρων, η αύξηση στους συντελεστές του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην αγορά. Αυτό φαίνεται και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, όπου ο τζίρος και η κίνηση σημειώνουν κάθετη πτώση.

Τι σημαίνει αυτό;

 Ότι ο Σεπτέμβριος που έρχεται αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος. Κι αυτό διότι μία πλειάδα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του λουκέτου, ενώ δεκάδες μαγαζιά θα αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα με συνέπεια η βάση της ελληνικής οικονομίας να οδηγείται μαθηματικά στην απόλυτη καταστροφή.

Τόσα χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μαγαζιά ήταν ο κορμός της ελληνικής οικονομίας, παράλληλα φυσικά με τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Όταν, λοιπόν, ο ένας από τους πυλώνες σου οδηγούνται σε μαρασμό, πως είναι δυνατόν οι άνεργοι να βρουν δουλειά και καταπολεμήσουν την ανέχεια τους; 
Ότι κι εάν ακούσουμε από τα κυβερνητικά χείλη για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι άνευ ουσίας. Διότι εάν είχαν λύσεις δεν θα φτάναμε στο απροχώρητο. 

Και το κακό για τη χώρα συνεχίζεται και με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι οποίες η μία μετά την άλλη οδηγούνται στο να κάνουν αιτήσεις για να συμπεριληφθούν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές τους.
 Όταν, λοιπόν, στα δικαστήρια συσσωρεύονται δεκάδες αιτήσεις για το άρθρο 99, τότε όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε ποια είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας και του τόπου συνολικά. 

Η ζοφερή πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα. Ούτε με τρυκ, ούτε με επικοινωνιακά τερτίπια, ούτε με υποσχέσεις και νέες δεσμεύσεις του Παπανδρέου. Από αυτές χορτάσαμε δύο χρόνια τώρα.


Και τι έγινε; 
Η ύφεση έχει τσακίσει τους μικρομεσαίους. 
Η μέση και κατώτερη τάξη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στα συσσίτια των απόρων δεν υπάρχει ούτε καρέκλα για να κάτσεις. 
Οι άστεγοι σε όλα τα αστικά κέντρα έχουν αυξηθεί με δραματικό τρόπο. 
Και αυτοί δεν είναι μετανάστες, που εισήλθαν λαθραία στη χώρα μας.
 Είναι Έλληνες νοικοκυραίοι που από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον Καιάδα. Έμειναν χωρίς δουλειά και έχασαν τον κόσμο από τα πόδια τους.

Και τα χειρότερα δυστυχώς έρχονται. Η ταλαιπωρία του κόσμου δεν σταματά δυστυχώς εκεί. 


Τον Σεπτέμβριο ήδη από τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα υλοποιηθούν από τον επόμενο μήνα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Πραγματικός Γολγοθάς. 

Και εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ότι τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, τότε μας πιάνει απόγνωση.
 Ήδη στα σχολεία υπάρχουν 20.000 κενές οργανικές θέσεις και το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει όλα αυτά τα κενά. 
Δηλαδή τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο σχολείο για να κάθονται στο προαύλιο. 

Και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση; 
Σε αυτό το ερώτημα δυστυχώς δεν θα λάβουμε καμία απάντηση, αφού στο κυβερνητικό στρατόπεδο λειτουργεί το «ο Θεός βοηθός». Και πλέον όλο και περισσότερο ακούς από κυβερνητικά στελέχη την παράκληση «να κάνει το θαύμα της η Μεγαλόχαρη».

Αναμφίβολα όλοι μας χρειαζόμαστε την ευλογία και τη σκέπη της μητέρας του Χριστού και αποκούμπι όλων των Ελλήνων. Όμως πρώτιστα αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο Γ. Παπανδρέου να λάβει την απόφαση να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αλλά σε πρόωρες εκλογές.

 Μόνο έτσι ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του και θα απαλλαχθεί από τους μαθητευόμενους μάγους, που τον οδήγησαν στην μιζέρια και την κατάθλιψη. 
Μόνη σωτηρία για τον τόπο είναι οι εκλογές.

Να αναλάβουν την διακυβέρνηση άνθρωποι με όραμα, ευθύνη και γνώσεις προκειμένου να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο και το σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησε το Μνημόνιο και ο Παπανδρέου. 


Και ο μοναδικός που έχει πρόγραμμα ξεκάθαρο και ρεαλιστικό είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου