Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα πανεπιστημιακά τμήματα πενταετούς φοίτησης θα απονέμουν απευθείας Μεταπτυχιακούς τίτλους- ΗΔΙΑΤΑΞΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Διάταξη «χαριστική» για τις πανεπιστημιακές σχολές πενταετούς φοίτησης για την οποία έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και αναμένονται εξελίξεις, συμπεριλήφθη αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει τεθεί σε διάλογο  στο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο στη Βουλή.Με τη διάταξη τα πανεπιστημιακά τμήματα πενταερτούς φοίτησης θα απονέμουν απευθείας Μεταπτυχιακούς τίτλους.

Πρόκειται καθαρά για ακαδημαικο και πολιτικο ολισθημα το οποίο θα ξεσηκώσει ¨θύελλα" αντιδράσεων .Πανεπιστήμια θα πρέπει να χορηγήσουν Μεταπτυχιακούς τίτλο(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 29):
«Για προγράμματα σπουδών Πανεπιστημίων πενταετούς ή υπερπενταετούς διάρκειας, με εισήγηση της συνέλευσης του τμήματος προς την κοσμητεία, σύμφωνη γνώμη της κοσμητείας και απόφαση της Συγκλήτου είναι δυνατή η μετατροπή τους σε ισοδύναμα προγράμματα σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου, χωρίς να είναι απαραίτητη η χορήγηση τίτλου σπουδών πρώτου κύκλου. Όλοι οι φοιτητές μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών εγγράφονται αυτομάτως στον δεύτερο κύκλο σπουδών, για τον οποίο δεν επιτρέπεται η επιβολή διδάκτρων. Με την επιτυχή περάτωση του δεύτερου κύκλου σπουδών απονέμενεται τίτλος σπουδών δεύτερου κύκλου (Μεταπτυχικούς τίτλους)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου