Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

“Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”


Πετύχαμε να καταργηθεί το άσυλο παρανομίας” , κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό εθεωρείτο “ακροδεξιά άποψη”, με ευρεία συναίνεση τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή”. Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η στάση του κόμματος στο θέμα του νομοσχεδίου της Παιδείας είναι μέρος της σχέσης αξιοπιστίας που δημιουργεί με την ελληνική κοινωνία και ότι συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσει

Ερώτηση: Αληθεύει ότι ψηφίζοντας το  νομοσχέδιο για την παιδεία, εγκαινιάσατε μια στροφή από την αδιαλλαξία στη συναίνεση; Θα γίνει το ίδιο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξιτζή;
 Α. Σαμαράς: Ψηφίσαμε το Νομοσχέδιο για την Παιδεία κυρίως γιατί πετύχαμε να καταργηθεί το άσυλο παρανομίας στα Πανεπιστήμια. Ένα σημαντικό βήμα για να βγει η ελληνική κοινωνία από τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της Μεταπολίτευσης.
Ήταν ζήτημα που το έθετα εδώ και χρόνια, που το έθετε η Νέα Δημοκρατία συνεχώς από το 2009 και που ως προχθές δεν ήθελε καν να το συζητήσει το ΠΑΣΟΚ.
Άλλο αν τώρα πανηγυρίζει που ψηφίστηκε κάτι που πριν λίγους μήνες θεωρούσε… «ακροδεξιά άποψη»!
Τώρα το δέχθηκε. Το υιοθέτησε, όχι πολύ πρόθυμα, βέβαια. Και το ψηφίσαμε…
Αν υπάρξει η ίδια διάθεση από μέρους το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα ψηφίσουμε. Αλλιώς, θα καταψηφίσουμε.
Η κοινωνία δεν ζητάει «πάση θυσία συναίνεση» σε όλα, ούτε «πάση θυσία ρήξη» για όλα! Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη.
Με την ίδια συνέπεια που καταψηφίζω νομοσχέδια της κυβέρνησης όταν η κυβέρνηση επιμένει στο λάθος, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζω νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό.
Το είπα εξ αρχής. Και τώρα όλοι κατάλαβαν ότι το εννοώ στο ακέραιο…
Η συνέπεια είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της σχέσης αξιοπιστίας που δημιουργώ με την ελληνική κοινωνία.
Και τώρα πια φαίνεται αυτό που σας έλεγα πριν. Δεν μασάω τα λόγια μου. Εννοώ αυτά που λέω.
Επομένως, καθαρές κουβέντες: συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου