Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χιλιάδες ευρώ για τη μετακόμιση της Τίνας στο Παρίσι

Ότι όπως κάθε  πρωθυπουργός έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να τακτοποιεί τους δικούς του ανθρώπους είναι γνωστό. Όπως και ότι, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο «ηγεμών» του Μαξίμου είχε αποφασίσει να αποκαταστήσει και την  Τίνα Μπιρμπίλη (ως αντίδωρο στη θυσία της για χάρη του έτερου πρωθυπουργικού φίλου Γιώργου Παπακωνσταντίνου), διορίζοντας την πρέσβειρα του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε μια «ιστορική ημέρα», την 4η Αυγούστου, «η κυρία Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη διοριζόταν στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΟΣΑ, στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου με βαθμό Αντιστοίχου Πρέσβεως».
Εκείνο όμως που δεν ήταν γνωστό και κάποιο πουλάκι μας… ψιθύρισε είναι ότι η ωραία και μοιραία  Τίνα, παρόλο που δεν είναι πρέσβης, πήρε και το… μπόνους που παίρνουν οι διπλωμάτες μας για την οικοσυσκευή, το οποίο είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Υπολογισμοί μιλούν για 10.000 ευρώ «μπόνους» -τόσα παίρνουν οι διπλωμάτες μας- αν και κάποιοι υποστήριζαν ότι η κυρία Μπιρμπίλη πήρε αρκετά περισσότερα και κάνουν λόγο για 50.000 ευρώ. Κάποιος θα περίμενε περισσότερη ευαισθησία από την «πράσινη» Τίνα και ότι δεν θα δεχόταν τελικά ένα ποσό σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που, ως μη διπλωματικός, θα μπορούσε να το αποφύγει.
Να σημειώσουμε ότι εκ θέσεως η κυρία Μπιρμπίλη έχει εξασφαλίσει πολυτελή διαμονή σε κατοικία 500 τετραγωνικών μέτρων στην ακριβότερη συνοικία του Παρισιού, ιδιοκτησίας της ελληνικής αντιπροσωπίας, και παχυλό μισθό στην άκρως προνομιακή θέση που τη διόρισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας αρκετά σχόλια και αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου