Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τροπολογία - «ανάσα» για τους φοιτητές

Ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα από το εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν την εκτίμηση ότι η ρύθμιση «αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Νέες απεργίες από τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ
Στο μεταξύ, νέες 24ωρες απεργίες για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ αποφάσισαν επίσης να προτείνουν τη σύσταση μικτής επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις επί της πρότασης των πέντε σημείων καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του.
Σε τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. έως 1 μ.μ..) από αύριο μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν να προχωρήσουν από την πλευρά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου