Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Άρχισε η εσωκομματική κριτική στον Τσίπρα για όσα είπε στο Τέξας

Ούτε το… καουμπόικο καπέλο από το Τέξας δε πρόλαβε να βγάλει ο Αλέξης Τσίπρας και βρίσκεται μπροστά σε μια ανοικτή αμφισβήτηση της στροφής που έκανε. Μιας στροφής που αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ διότι, όπως υποστήριζε αυτό θα ήταν καταστροφικό. Καθαρές κουβέντες από τον Αλέξη, έστω κι αν το κατάλαβε αργά…

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την ομιλία του ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις. Στο ιστότοπο iskra.gr που κινείται στο χώρο της… αντιπολίτευσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε το μεσημέρι ένα άρθρο το οποίο αποδομεί πλήρως τη νέα πολιτική προσέγγιση του προέδρου και του ζητά ουσιαστικά να δει και το ενδεχόμενο της επιστροφής στη δραχμή.
Το κείμενο υπογράφεται από το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Ακη Μπαδογιάννη ο οποίος με έμμεσο τρόπο ασκεί κριτική στον κ. Τσίπρα για τα όσα είπε στις ΗΠΑ. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η ακύρωση μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων δεν μπορεί να γίνει με διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Θα είναι αποτέλεσμα μονομερούς, όπως λέγεται, ενέργειας».
Και λίγο πιο κάτω γράφει: «Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γενναία χρηματοδότηση και με ευνοϊκούς όρους στην οικονομία της αλλά και να ανακουφίσει στοιχειωδώς την τελευταία ή τουλάχιστον βασικούς κλάδους της, από τον άγριο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.
Αυτά και αρκετά άλλα, που δεν είναι της ώρας και του χώρου, σημαίνουν την ανάγκη να ανακτήσει η χώρα με νέους όρους την άσκηση εθνικής νομισματικής πολιτικής.
Με δύο λόγια εθνικό νόμισμα.
Φοβούμαι ότι όλα αυτά παραμερίζονται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου