Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ διαρρέει νέο χαράτσι


Πακέτο μέτρων φορολογικού χαρακτήρα συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ το οποίο είναι πέραν του πακέτου των 11,8 δισ ευρώ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν «μαξιλάρι» ασφαλείας, έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Αν και το συγκεκριμένο πακέτο έχει συζητηθεί εδώ και μέρες και έχει δοθεί και στους πολιτικούς αρχηγούς, το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να βάλει ακόμη μια τρικλοποδιά στην κυβέρνηση.
Διέρρευσε, λοιπόν, την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών ως μέτρο που δεν είχε ποτέ ξανακούσει προκαλώντας αίσθηση καθώς πρόκειται για την επιβολή νέου χαρατσιού.Σύμφωνα με την πρόταση μπορεί να επιβληθεί φόρος 150 ευρώ σε όλα τα ακίνητα για ελεύθερους επαγγελματίες, για όσους ενοικιάζουν ακίνητα και για όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για κεφαλικό φόρο που θα αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν ακίνητα αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που μισθώνουν ακίνητο ή έχουν την έδρα σε ακίνητο ιδιοκτησίας τους.

Πέρα από τα παιχνίδια διαρροών και τις βόμβες που βάζει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος συμμετέχει, ένα ακόμη χαράτσι οριζόντιου χαρακτήρα βάζει φωτιά στο έτσι κι αλλιώς ταραγμένο κοινωνικό σύνολο. Δε φτάνει δηλαδή που θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις, που θα επιβληθούν ακόμη περισσότεροι και άδικοι φόροι, κι ενώ τρέχουν τα χαράτσια στα ακίνητα και τα εισοδήματα, προτείνεται ένας ακόμη κεφαλικός φόρος.
Δεν ξέρουμε αν θα περάσει ή είναι απλά μια πρόταση που θα απορριφθεί, ωστόσο, δείχνει ότι και στραβός είναι ο γυαλός και στραβά αρμενίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου