Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Απαγορεύονται και επίσημα τα κινητά στα σχολεία


Δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές καλύτερα να ξεχάσουν από εδώ και πέρα τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας, κοινοποίησε σε όλα τα σχολεία νέα απόφαση για απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς μετά την περίπτωση του εκπαιδευτικού  στη Β. Ελλάδα ο οποίος  κατέγραφε με το κινητό του τις κινήσεις των μαθητριών στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, η χρήση του κινητού μέσα στις σχολικές τάξεις θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ και τα παιδιά δε θα γλιτώνουν την τιμωρία! (παρατήρηση, επίπληξη, αποβολή, κατάσχεση κινητού και παράδοση στους γονείς κ.ά.).


Στόχος του υπουργείου είναι  να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά σε σχολεία, τα οποία προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε νεαρούς μαθητές και κυρίως σε κορίτσια, με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Οπότε οι εκπαιδευτικοί έχουν την υποχρέωση κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας να έχουν απενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου. Αντίστοιχα οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου