Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ο Σρέντερ από την Κω: Η Ευρώπη χρωστάει πολλά στην Ελλάδα

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα και έκκληση στους γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» απεύθυνε από την Κω ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. 

Ο πρώην καγκελάριος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στη χώρα μας, στην οποία όπως είπε «η Ευρώπη χρωστά πολλά». Ο κ. Σρέντερ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στη χώρα μας «να μοιράσει τα βάρη», αφού όπως είπε «δεν μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».



Ο κ. Σρέντερ τόνισε πως πρέπει οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν τους φόρους τους και το πολιτικό σύστημα να φροντίσει ώστε η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί σωστά και να συλλέγονται οι φόροι. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί και βάρος στην ανάπτυξη, καθώς κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο πρώην καγκελάριος σημείωσε ότι εύχεται και θεωρεί εφικτή την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική δεν είναι εφικτή.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, είπε ότι η επιλογή προορισμού ήταν «απόλυτα συνειδητή» και ήθελε να δείξει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό. 

Επίσης, σημείωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου