Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φαντασιώνεται ότι είναι ακόμη πρωθυπουργός


Ο κ. Γ. Παπανδρέου διαθέτει Γραφείο Τύπου στην Ελλάδα. Αραγε, ως πρώην πρωθυπουργός, νυν βουλευτής ή  πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των  τριτοκοσμικών χωρών; Κύριος οίδε. Όμως,  βομβαρδιζόμαστε από το Γραφείο του με δελτία Τύπου -για ψύλλου πήδημα-  προς ενημέρωσή μας!
Αλλά, ο ίδιος… δεν είναι εδώ!  Μένει στην Αμερική εξαιτίας των ελεύθερων διαλέξεών του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ -εξόδοις Αγγελοπούλου- και πετά  από τη μία χώρα στην άλλη, καθότι όπου γάμος και χαρά ο Γιωργάκης  πρώτος. Τελευταία, με   έξοδα  πληρωμένα από την ΤράπεζαBarcleys, βρέθηκε στο Τόκιο. Γιατί τον προσκάλεσε η συγκεκριμένη τράπεζα; Ισως και να μη μας αφορά. Ισως  και για τον ίδιο λόγο που κλήθηκε και στις ΗΠΑ
Ομως μας αφορά το ότι  ο πρώην εμφανίζεται ως «εκπρόσωπος» των ελληνικών συμφερόντων ακόμη και ενώπιον τιτλούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ,  παρόλο που  η κυβέρνηση Σαμαρά αγωνίζεται να διευθετήσει μαζί τους τα ολέθρια λάθη της διακυβέρνησής του  και των  «κηπουρών» του.
Το χειρότερο είναι ότι  οι δηλώσεις του είναι εκ διαμέτρου αντίθετες προς την επίσημη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης. Στην κοινή συνεδρίαση Διεθνούς Νομισματικού και Παγκόσμιας Τράπεζας,  ο πρώην, χωρίς να διαθέτει κανένα θεσμικό ρόλο, όχι μόνον έλαβε  μέρος κανονικά στη Σύνοδο -οιονεί εκπρόσωπός μας- αλλά ανέλυσε  και τα «περί της αναγκαιότητας του δημοψηφίσματος». «Ξέχασε» ότι αυτό αποτέλεσε  τη λήξη   της διακύβερνησής του, βγάζοντας έξω από τα ρούχα τους Σαρκοζί-Μέρκελ.
 Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ακόμη ότι  ο  πρώην  επέμεινε πως  η απόφασή του να αναθεωρήσει το έλλειμμα του 2009 -κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες!- ήταν ορθή. «Ξέχασε»  ότι αυτό οδήγησε την Ελλάδα στην αγκάλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έκτοτε άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» στην Οικονομία, που δεν ξέρω πώς, εν τέλει, θα κλείσει. Το χειρότερο είναι ότι ο πρώην έχει «και μούτρα» να συναντάται με  τους  Ολ. Μπλανσάρ -επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ- και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζ.-Κλ. Γιούνκερ προκειμένου να τους δηλώσει ότι  η επιμήκυνση «πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε».
Με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει; Είναι φανερό ότι  κ. Γ. Παπανδρέου  δεν  έχει συναίσθηση ούτε του πολιτικού του διαμετρήματος ούτε της ζημίας που προκάλεσε στην εικόνα της Ελλάδας. Οχι μόνον  με την πλήρη αναξιοπιστία του, την ανικανότητά του να τηρήσει έστω και στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε μέσω των Μνημονίων αλλά τώρα, ο καημένος, φαντασιώνεται ότι είναι… ακόμη ο πρωθυπουργός!
Υποθέτω ότι η εικόνα ενός ακόμη Δελαπατρίδη  μπορεί και να διασκεδάζει τον Αντώνη Σαμαρά, που διαθέτει πολύ χιούμορ. Δεν νομίζω όμως ότι είναι  προς το συμφέρον της Ελλάδας να εμφανίζεται ο πλέον αναξιόπιστος πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν ότι «προωθεί» τις θέσεις της Ελλάδας ως μεγαλοπαράγων. Μαζέψτε τον! 

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου