Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΑΚΕ Γ.Λ.Κ για τα μέτρα και τη λιτότητα

Σε καιρούς χαλεπούς, που σχεδόν για τρία χρόνια η Χώρα ζει κάτω από δραματικές πολιτικές που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της, την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της ανέχειας και την οικονομία να καθοδηγείται φαύλα και να ελέγχεται υποχθόνια από διάφορους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, είναι ολοφάνερο ότι, η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση της φοβερής και πολύπλευρης επίθεσης, που έχουν επιβάλλει οι αντίξοες συνθήκες. 

Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε περικοπές δικαιωμάτων και αποδοχών, τους ανέργους στην απώλεια κάθε ελπίδας και τελικά, μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Η ύφεση έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Χώρα και παρά τις υποσχέσεις για ανάκαμψη και ανάπτυξη, το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο αποτυγχάνει και η κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες. Το βαρύτερο τίμημα πληρώνεται από τους νέους που οι περισσότεροι με σπουδές, παραμένουν άνεργοι ή μεταναστεύουν. Το χειρότερο όλων είναι ότι, δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική ή ελπίδα. 

Αλίμονο..! Πώς μπορεί να δεχθεί ένας νέος αξιοπρεπής άνθρωπος ότι, δεν έχει το δικαίωμα της εργασίας, ώστε να δημιουργήσει όσα πιστεύει και ονειρεύεται..! 



Κανείς μας δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι, αποφασίζουν άλλοι για μας και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, να αλλάζουν τα θεμέλια της κοινωνίας μας. 

Στην αρχή εξευτέλισαν σε όλη την Ευρώπη την Πατρίδα  και τους συμπολίτες μας, ενώ στη συνέχεια μετά από δύο πακέτα άδικων μέτρων διαμέλισαν συθέμελα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα στην πράξη. 

Κατά συνέπεια μέσα σε ένα περιβάλλον γενικής απαξίωσης και δυσχερειών επιβίωσης οξύνονται τα προβλήματα όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στους χώρους εργασίας ιδιαίτερα μάλιστα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

 Στο όνομα των μεταρρυθμίσεων δημιούργησαν αβεβαιότητα για την ίδια την ύπαρξη του κλάδου μας. Νέοι όροι και έννοιες μπήκαν στην καθημερινότητά μας. Η εφεδρεία οδήγησε στελέχη της υπηρεσίας μας στην απρογραμμάτιστη έξοδο. Η αξιολόγηση που εξαγγέλλεται βάζει σε κίνδυνο την ίδια την εύρυθμη λειτουργία όλων των Κρατικών Υπηρεσιών. Αρνούμαστε λοιπόν κατηγορηματικά τις πιθανολογούμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

 Η έλλειψη προσωπικού κάνει πολλές κεντρικές υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά η ΓΔΔΕ, η ΕΔΕΛ και οι Συντάξεις, να στενάζουν. Την ίδια στιγμή η ανασφάλεια παραμένει στους συναδέλφους της περιφέρειας και των ΥΔΕ παρ’ όλες τις εξαγγελίες και τα ημίμετρα. 

 Για το πρόσθετο μέρισμα άκουγαν όλοι τις σειρήνες που υπόσχονταν την επιστροφή μεγάλων ποσών από τις κρατήσεις που είχαν αποταμιευτεί και κανείς δεν αναλογίζονταν την αλληλεγγύη ανάμεσα στις γενιές. Έτσι λοιπόν, αφού αποστεώθηκε το αποθεματικό κεφάλαιο και έπαψε να καταβάλλεται το επιπλέον μέρισμα κατά παράδοξο τρόπο όλοι οι εμπλεκόμενοι εφησύχασαν…! 

Για την ιστορία θα θυμίσουμε τη ρεαλιστική πρότασή μας για καταβολή του πρόσθετου μερίσματος από την υπηρεσία συντάξεων. Αυτό θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα  του λογαριασμού. Επισημαίνεται ότι, η διάταξη με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών ορίζεται διαχειριστής ρυθμίζεται μόνο με την έκδοση της σχετικής απόφασης. 

 Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα είχαμε συναδέλφους στο ίδιο γραφείο, οι οποίοι παρά τα τυπικά προσόντα και τις ικανότητες που διαθέτουν, θα αμείβονται με αποδοχές τριτοκοσμικές. Στις συνεδριάσεις του Συλλόγου και στις Γενικές Συνελεύσεις ξεκαθαρίσαμε ότι, όλοι οι συνάδελφοι μας είναι ίσοι και γι’ αυτό πρέπει να αμείβονται ανάλογα. 

 Το μείζον οικονομικό ζήτημα, ύστερα από τις άδικες περικοπές και την κατάφωρη μείωση του εισοδήματος μας, είναι να σταματήσει επιτέλους ο προδιαγεγραμμένος κατήφορος των αποδοχών μας. 

Ο αδυσώπητος αγώνας για την όποια διατήρηση ενός ανεκτού ορίου διαβίωσης περνά μέσα από τις ελάχιστες αποδοχές που έχουν απομείνει. 

Δεν θα ξεχάσουμε τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις για δήθεν τροπολογίες τα μεσάνυχτα. 

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι, χωρίς διθυράμβους και τυμπανοκρουσίες, στο πλαίσιο του κοινού συναδελφικού συμφέροντος ότι, θα τακτοποιηθούν επιτέλους οι εκκρεμότητες του παρελθόντος. 

Σήμερα μέσα σε ένα θολό υπηρεσιακό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, ο ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. 

Η ΔΑΚΕ - ΓΛΚ με υπευθυνότητα και σύνεση διαχειρίστηκε τα θέματα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, στο πλαίσιο των αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. 

Υπόσχεται ρητά και κατηγορηματικά ότι, στο εγγύς μέλλον θα λειτουργήσει  μέσα στο πνεύμα των αξιών και της δίκαιης μεταχείρισης των συναδέλφων. 

Σας καλούμε να στηρίξετε την παράταξη, ώστε να μας δώσετε τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, τιμώντας με τη ψήφο σας τους παρακάτω υποψήφιους εκπροσώπους: 

 
1. Αυγοπούλου Γεωργία του Θεοδώρου
2. Δημητρίου Θεόδωρος του Ιωάννη
3. Διαμαντόπουλος Χρήστος του Θεοδώρου
4. Κουτσούμπας Σεραφείμ του Νικολάου
5. Λιάγκα Διαμάντω του Γεωργίου
6. Νιαρχάκου Ελένη του Γεωργίου
7. Νιάρχος Δημήτριος του Γεωργίου
8. Νικολάου Γεώργιος του Νικολάου
9. Ντίνας Γεώργιος του Χρήστου
10. Ξενάκης Βασίλειος του Ελευθερίου
11. Πονηρού Ιωάννα του Δημητρίου
12. Πυρόβολος Νικόλαος του Κωνσταντίνου
13. Σαφαρίκας Γεώργιος του Δημητρίου
14. Σίφωνα Χριστίνα του Γεωργίου
15. Τσαούσης Γεώργιος του Νικολάου
16. Χαιρέτη Μαρία του Εμμανουήλ 

  

Ο Πρόεδρος Βασίλης Ξενάκης, ο γ.γ. Σεραφείμ Κουτσούμπας 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου