Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σχεδιάζεται μείωση των ειδικών συνεργατών των βουλευτών - Ποια κόμματα αντέδρασαν πρώτα απορρίπτοντας κακές ιδέες;

Tη μείωση του κόστους που έχουν οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών εξετάζει η Βουλή και οι σκέψεις που έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι είναι ή να καταργηθεί ο ένας συνεργάτης ή να μειωθεί ο μισθός και των δυο που φτάνει μεικτά κοντά στα 5000 ευρώ!


Μια πρώτη συζήτηση έχει γίνει ανάμεσα στον Γενικό γραμματέα της Βουλής και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο την μείωση του προϋπολογισμού της Βουλής. Αυτή τη συζήτηση μετέφερε το μεσημέρι στους εκπρόσωπους των κομμάτων ο πρόεδρος της Βουλής

Το θέμα ήρθε στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου πρώτος το έθεσε με μορφή ερώτησης ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του. Μάλιστα στη διάσκεψη καθαρή θέση κατά μιας τέτοιας απόφασης έλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εναντίον της προοπτικής να μειωθούν οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε η μείωση εξόδων να γίνει από άλλα κονδύλια και όχι από την κατάργηση των επιστημονικών συνεργατών ή τη μείωση του μισθού τους.

Προς το παρόν θέση δεν έχουν πάρει ακόμα τα άλλα κόμματα όμως είναι βέβαιο ότι η πρόθεση αυτή της Βουλής θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ανάμεσα στους βουλευτές που βλέπουν να καταργείται ακόμα ένα προνόμιο τους ή ένα έξτρα εισόδημα, καθώς αρκετοί βουλευτές διορίζουν σε αυτές τις θέσεις συγγενικά τους πρόσωπα ή άτομα της εμπιστοσύνης τους που τους δίνουν ένα μέρος μόνο της συνολικής αμοιβής και το υπόλοιπο το κρατούν οι ίδιοι .

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου