Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Καθηγητής απείλησε μαθητές ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή να τους δείρει!


Τελικά, αυτό που θα καταφέρει η δράση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία είναι να συσπειρώσει εναντίον της όλους τους υγιείς πολίτες. Κι αυτό το λέμε με αφορμή το περιστατικό που έγινε στο 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης Εξαρχείων όταν ένας καθηγητής – μπουμπούκι απείλησε τους αλλοδαπούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να τους δείρει.
Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει γίνει ο μπαμπούλας «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Επίσης, παραβλέπουμε την καθαρά ρατσιστική συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού που τον βάλαμε να μάθει γράμματα στα παιδιά μας.
Άλλωστε, κάθε πολίτης έχει τις πολιτικές του απόψεις και καταβολές, μπορεί να τις εκφράζει ελεύθερα, όχι φυσικά μέσα στο σχολείο και σε αθώα παιδιά.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, όλα τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα αντέδρασαν έντονα στις απειλές που εκτόξευσε κατά των συμμαθητών τους αλλοδαπών. Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο καθηγητής απέβαλε τους Έλληνες μαθητές που υπερασπίστηκαν τους αλλοδαπούς.
Παρά το γεγονός ότι όπως διαβεβαιώνουν από το συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχουν πάντα διαφορετικές απόψεις και δεν είναι παράδεισος, πρόκειται για μια υπόθεση που θα απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη. Κι αν όλα όσα λέγονται αληθεύουν τότε ο κύριος καθηγητής θα πρέπει να πάει σπίτι του, μαζί με τους υπόλοιπους επίορκους κι ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους.
Το σχολείο και οι αθώες ψυχές των παιδιών σε τόσο τρυφερή ηλικία, δε μπορεί να γίνονται πεδίο καλλιέργειας της μισαλλοδοξίας και των πολιτικών παιχνιδιών. Αν ο κ. Καθηγητής θέλει να είναι Χρυσαυγίτης, κομμουνιστής, πασόκος, αναρχικός, ας το κάνει στον περίγυρό του. Όχι μέσα στη σχολική αίθουσα. Εκεί πρέπει να διδάσκει τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας, του σεβασμού στο διαφορετικό, ακόμη κι όταν αυτό είναι (όπως θα πουν πολλοί σχολιαστές) παράνομο. Το σχολείο ήταν και πρέπει να είναι πεδίο καλλιέργειας ιδεών γύρω από όλα τα θέματα, ακόμη και από το μεταναστευτικό ή τους φασίστες. Όμως, πρέπει να γίνεται πάντα με τον διδάσκοντα να είναι αποστασιοποιημένος, να μην παίρνει θέση αλλά να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν.
Και θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους 12χρονους μαθητές που έβαλαν τα γυαλιά στον καθηγητή τους. Στις ηλικίες αυτές δεν πρέπει να υπάρχουν μίση. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει μαζί και δεν τους νοιάζει αν είναι Έλληνες ή ξένοι. Αν κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν τους Χρυσαυγίτες μέσα στα σχολεία εν είδει… μαντρόσκυλων, πρέπει να παρέμβει η επίσημη πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου