Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνη λύση οι επενδύσεις


Το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την επιδίωξη για εισροή νέων κεφαλαίων στην αγορά, αλλάζει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και διαμορφώνει ένα νέο επενδυτικό τοπίο στη χώρα μας.
Ενδεικτικό της νέας κατάστασης που αρχίζει να δημιουργείται είναι το γεγονός ότι μεγάλα ξένα funds, καθώς και χρηματοοικονομικοί και επενδυτικοί οίκοι πληθαίνουν τελευταία τις επισκέψεις τους στην Αθήνα, με σκοπό να διερευνήσουν τις προοπτικές για επενδύσεις, βολιδοσκοπώντας στόχους, κατά κύριο λόγο στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των ακινήτων.
Η παρουσία εκπροσώπων σοβαρών πολυεθνικών εταιριών, αλλά και ξένων επενδυτικών τραπεζών, μπορεί να μη σημαίνει ακόμα τίποτα σε επίπεδο αποτελεσμάτων, μέχρι η εκδήλωση ενδιαφέροντος να μετουσιωθεί σε πράξεις, ωστόσο φανερώνει ότι υπάρχει κινητικότητα προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων, τις οποίες έχει τόση ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Είναι ανάγκη η Ελλάδα να αξιοποιήσει τα θετικά μηνύματα στήριξης που προέρχονται πλέον από την Ευρώπη και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της πολύπαθης ελληνικής οικονομίας. Με επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τομέα των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Είναι αυτονόητο ότι κάτι πρέπει να γίνει για να έλθουν άμεσα ξένες επενδύσεις και να βρεθεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και όχι μόνο να επιβάλλονται μέτρα για περικοπές μισθών και συντάξεων και επιβολή νέων φόρων που βαθαίνουν την ύφεση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει ανάσες η αγορά και να ανακουφιστεί η κοινωνία.
Το σημαντικό είναι η διαπίστωση ότι οι ξένοι υποψήφιοι επενδυτές έχουν λάβει το μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση πως οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα καθυστερήσουν άλλο. Και αυτό αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» για την επιτυχή έκβαση της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση.


http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου